• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Inköpslista till onsdagens Facebook-bakande

juli 16, 2013 by Johan Hedberg Leave a Comment

Johan Hedberg händer matgeek

Vi ska baka biskvier och vi ska göra det tillsammans!

Att baka själv är roligt, men att baka flera tillsammans är ännu roligare. Därför har jag tidigare Twitter-bakat några gånger så andra kan haka på. Tanken var att man skulle kunna få svar på frågor samtidigt som man håller på, tipsa om egna knep, visa bilder på vad man åstadkommit och helt enkelt ha en kul kväll, utan att behöva lämna sitt eget kök.

Den här gången tänkte jag att vi gör det via Facebook-sidan och efter att i god demokratisk ordning igår frågat er som hänger där vad ni vill baka så har majoriteten sagt Chokladbiskvier.

Det utlovades också en liten tvist på dem vilket nu ska levereras – vi lägger lite hallonsylt under den italienska smörkrämen så de blir extra somriga. Självklart helt frivilligt.

Så här går kvällen till:
19.00 drar vi igång. Jag kommer att posta steg för steg på Facebook i en tråd – och den är enbart för receptsteg så alla lätt kan följa – och i en annan tråd tar vi alla frågor som kan dyka upp under resans gång.
Känner ni för att posta bilder på Twitter eller Instagram får ni hemskt gärna tagga dem med #matgeek så är det lättare för mig att hitta dem.

Jag har säkert missat något, men fråga på ni bara!

 

Nåväl, ska man kunna baka behöver man ingredienser så här är en inköpslista:
12 ägg (medelstora)
500 g mandelmassa
700 g strösocker
30 g glykos eller flytande honung
1 citron
500 smör
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
400 g bra choklad (70% och har du möjlighet kör på Valrhona)
Hallonsylt eller marmelad om man vill ha på det

Utrustning som behövs är:
Spritspåse och bred rund tyll (inget krav, man kan klicka ut smeten med skedar)
Elvisp eller hushållsassistent
Bakplåtspapper
Galler som biskvierna kan droppa av på
 

Filed Under: Nörderier, Twitterbak Tagged With: baka, biskvier, choklad

Previous Post: « Vill du beta-testa mina recept till boken?
Next Post: Skamlös reklam för ställen jag älskar »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme