Johan Hedberg händer matgeek

Vi ska baka biskvier och vi ska göra det tillsammans!

Att baka själv är roligt, men att baka flera tillsammans är ännu roligare. Därför har jag tidigare Twitter-bakat några gånger så andra kan haka på. Tanken var att man skulle kunna få svar på frågor samtidigt som man håller på, tipsa om egna knep, visa bilder på vad man åstadkommit och helt enkelt ha en kul kväll, utan att behöva lämna sitt eget kök.

Den här gången tänkte jag att vi gör det via Facebook-sidan och efter att i god demokratisk ordning igår frågat er som hänger där vad ni vill baka så har majoriteten sagt Chokladbiskvier.

Det utlovades också en liten tvist på dem vilket nu ska levereras – vi lägger lite hallonsylt under den italienska smörkrämen så de blir extra somriga. Självklart helt frivilligt.

Så här går kvällen till:
19.00 drar vi igång. Jag kommer att posta steg för steg på Facebook i en tråd – och den är enbart för receptsteg så alla lätt kan följa – och i en annan tråd tar vi alla frågor som kan dyka upp under resans gång.
Känner ni för att posta bilder på Twitter eller Instagram får ni hemskt gärna tagga dem med #matgeek så är det lättare för mig att hitta dem.

Jag har säkert missat något, men fråga på ni bara!

 

Nåväl, ska man kunna baka behöver man ingredienser så här är en inköpslista:
12 ägg (medelstora)
500 g mandelmassa
700 g strösocker
30 g glykos eller flytande honung
1 citron
500 smör
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
400 g bra choklad (70% och har du möjlighet kör på Valrhona)
Hallonsylt eller marmelad om man vill ha på det

Utrustning som behövs är:
Spritspåse och bred rund tyll (inget krav, man kan klicka ut smeten med skedar)
Elvisp eller hushållsassistent
Bakplåtspapper
Galler som biskvierna kan droppa av på