Taste of Stockholm rund

Följ med på en fantastisk bit mat

Tävlingar hör inte direkt till vardagen att jag gör men hear me out: Jag och Electrolux har börjat gilla varandra. Vi är lite på hålla-handen-och-ta-mysiga-promenader-stadiet även om vi inte har träffat varandras föräldrar än. Ibland får jag hem små blandband med roliga saker att lyssna på och testa, ibland åker jag hem till Electrolux med lite godsaker för att pigga upp.

Vi gillar helt enkelt att hänga med varandra. Att göra goda och roliga saker ihop. Nu tänkte vi att nån som läser det här ska få följa med.

6-8 september är det Taste of Stockholm på Riddarholmen. Top notch-restauranger finns representerade (bland annat kör Daniel Roos ett gäng sittningar med sitt My Table) och man kan gå på en massa skojigheter som halvtimmes laga-och-lyssna där kända kockar avslöjar sina hemligheter. Mina vänner på Electrolux har byggt upp en Electrolux Taste Theatre där ett antal av landets främsta kockar delar med sig av tricks, idéer och insidertips.

Det jag tycker är läckert är att det här är lite vad Stockholm Jazz Festival är för oss matnördar. Man får äta, klämma, diskutera, dofta, testa och umgås. Mat, mat, mat, desserter, mer mat och så dryck därtill. Ja tack!

Priset i tävlingen är en exklusiv (världens mest överanvända ord, men den här gången passar det) sittning vid Chef’s Table där Johan Jureskog (var med och vann OS-guld med kocklandslaget 2004, krögare på AG och Rolfs kök) kommer servera en specialkomponerad trerättersmeny. Det blir du som vinner, jag som skriver det här och tio andra personer. That’s it.

Lunchen går av stapeln söndag 8 september klockan 12-13. Innan och efter lunchen kan du ta del av allt annat som händer på festivalområdet.

Så här gör du för din chans att vinna:
Skriv i en kommentar nedan vad för maträtt, bakverk eller godsak som du förknippar starkast med Stockholm. Har du skrivit ett recept som hör till det får du gärna lägga med en länk.

Vinnaren dras 29 augusti och meddelas på Matgeeks Facebooksida samt meddelas självklart personligen.