Råsaftcentrifug Electrolux

 

Tomten kommer tidigt i år

Igår presenterade Handelns Utredningsinstitut sin vana trogen det som man bedömer kommer bli årets julklapp. I år är det råsaftcentrifugen som kommer dominera bland paketen under granen.

Själv är jag något av en manisk användare av min centrifug. När Electrolux släppte sin senaste modell fick den direkt en säker plats i kökets förstafemma.

Många råsaftcentrifuger påminner om varandra: Det är stort matarrör, effektiv skumavskiljare (oerhört viktigt) och bra ljuddämpning så grannarna inte funderar på varför man dragit fram slagborren 06.30 på morgonen. Vad som gör den här så attans bra är att det sitter två st filter i den vilket gör att varenda droppe juice hamnar på rätt ställe.

Tidigare har jag kört fruktköttet en gång till eftersom det varit så mycket juice kvar i det, men nu är det snustorrt. Energi- och arbetsbesparande med andra ord.

Det kan tyckas lite oinspirerande, men mitt favoritrecept på morgonen (och jag skyller på att tid inte är det jag har mest av då) är äpplen och morötter. Dels för att det är nyttigt, dels för att det finns hur mycket som helst av dem från svenska leverantörer så här års. Inte heller fel att mata i någon rödbeta och ett par apelsiner.

Kör jag bara äpplen varvar jag med citroner (skalade) eftersom syran gör att juicen inte blir brun.

Men, nu till tävlingen. Jag har alltså 1 st råsaftcentrifug till förstapristagaren. Den är av märket Electrolux EFS2000 och pris i butik ligger på runt 1.300 kr.

Första till tredje pris vinner även var sin signerad bok som skickas hem så fort min ’Smör – Kärna, Bryna, Baka’ kommer från tryckeriet (förbeställ ditt signerade exemplar här). 

För att vara med i tävlingen skriver du i en kommentar här nedan ditt bästa recept på juice att köra i råsaftcentrifugen. Man får även blanda i stavmixern i receptet (gör kör ofta i spenat och ingefära och då behöver man en mixer). Sen testar jag de recept jag tycker låter godast och det som familjen här hemma uppskattar mest vinner. Oroa dig inte för att receptet måste vara superexakt skrivet, det är inspirationen jag är på jakt efter.

Jag drar en vinnare söndag 24 november varför sista tävlingsdag är lördag 23 november. Vinnaren presenteras här och på Matgeeks Facebook-sida.

Eventeull vinstskatt betalas av vinnaren.

(Disclaimer: Jag har inte en krona i ersättning för det här inlägget. Faktum är att jag ringde Electrolux igår när jag läste rapporten och frågade om de ville haka på. Det ville de.)