Johan Hedberg Matgeek

Inte nog med det, det kommer serveras champagne också!

Jag tror att när jag var liten så var vi lite av genomsnittet av en svensk familj. Det som ställdes fram på bordet var förmodligen precis det som nån gång serverades hos grannarna.

Sisådär 20 år efter att jag flyttade hemifrån kommer jag på mig med att fortfarande köpa sånt som mina föräldrar brukade bära hem från mataffären. En typisk sån sak är sojan från Kikkoman. Den hade sin plats i kylskåpsdörren och om det nån gång skulle krävas kunde jag gå ner till köket i beckmörker och plocka fram den på ren intuition. Lustigt nog var det aldrig asiatisk mat den användes till utan nästan alltid som smaksättare i grytor, färs eller som tillbehör när det serverades ris. Minns särskilt levergrytan som gjordes när det hade fällts en älgkalv. Somliga smaker etsar sig fast i minnet.

För några dagar sen hörde Kikkoman av sig och undrade om jag ville vara med och presentera en tävling som de hade funderat på. Typisk trevligt varumärke att jobba med så det var inte svårt att tacka ja.

Eftersom det lackar mot jul är det många som står och rullar köttbullar. Det går att göra på en mängd olika sätt och faktum är att de flesta familjer har sitt eget specialrecept.

Så här går tävlingen till:
– Tanka hem appen Vine (App Store eller Google Play) eller använd Instagram.
– Gör en film med ditt köttbullerecept. Tagga den med #kikkoman #köttbullechallenge
– Gör fler filmer! Tävlingen pågår till 14 januari.
– Sen kommer jag och en jury att utse vinnarna.
– Vill du se lite exempel på filmer hittar du dem på taframdetbästa.se

1:a pris
Jag kommer hem till dig och tillsammans med dina vänner eller familj (max 8 personer) gör vi en massa god korv under en kväll. Sen äter vi upp allt och dricker champagne till. Det kommer att bli ett antal olika sorters korv (vi pratar igenom vilka smaker ni gillar innan vi ses) och tillbehör som passar precis din smak (säg soja, snälla säg soja). Värde ca 10.000 SEK.

2:a pris
Electrolux Assistent EKM4300
Bästa maskinen som finns för hemmabruk. Urstark motor och effektiv som få. Välj mellan vit, svart eller röd.

3:e pris
Presentkort om 500 kr från Photojojo så du kan köpa tillbehör som underlättar framtida Vine-inspelning

Jag kommer samla ett antal bra filmer och publicera löpande här, men det betyder inte att de kommer vinna. Tar gärna emot tips och förslag löpande under resans gång så klart.

Med det sagt – nu kör vi!

Finstilta:

• Tävlingen pågår mellan 18 december 2013 och 10 januari 2014.
• Filmen måste vara taggad med #kikkoman och #köttbullechallenge.
• Det går bra att tävla med obegränsat antal filmer. Låt inspirationen flöda. Rulla in en köttbulle och låt den rulla…
• Endast tävlande bosatta i Sverige får delta i tävlingen. Tävlande måste vara över 18 år.
• Samtliga filmer som laddats upp och taggats med #kikkoman #köttbullechallenge under perioden (2013-12-16 till 2014-01-10) är med och tävlar om vinsterna.
• Genom att använda hashtaggarna #kikkoman #köttbullechallenge tillåter du att Kikkoman Sverige publicerar din Vine-film och namnet på din Vine-profil på Facebook. Observera att applikationen möjliggör att filmer med hashtaggarna #kikkoman #köttbullechallenge kan delas av användare på Vine, Facebook och Twitter. Vi uppmanar alla som filmar att respektera den personliga integriteten och söka godkännande från samtliga medverkande i filmen innan den läggs upp.
• Inskickade bidrag kan även komma att publiceras i tryck och på nätet i olika sammanhang. För detta utgår inget arvode och inget särskilt tillstånd från upphovsmannen krävs.
• Vinnarna utses av en jury som består av anställda vid Arvid Nordquist HAB (distributör för Kikkoman i Sverige), Peacock Advertising och Johan Hedberg (matgeek.se). Beslutet tas av juryn och kan ej överklagas.
• Alla vinnare meddelas via Kikkoman Sveriges konto (Kikkoman Sverige) på Vine och via Facebook på facebook.se/kikkomansverige. Arvid Nordquist HAB förbehåller sig rätten att utse en annan vinnare om återkoppling inte sker till Arvid Nordquist HAB inom 3 dagar. Vid eventuell vinst krävs uppvisande att vinnaren innehar det Vine-konto som har lagt upp filmen.
• Anställda vid Arvid Nordquist HAB, samt deras familjer får inte delta i tävlingen.
• Denna kampanj/tävling är på inget sätt sponsrad, rekommenderad, administrerad eller associerad med Vine eller Facebook.
• Du godkänner att den information du anger sparas av Arvid Nordquist HAB och inte av Facebook. När du deltar i tävlingen godkänner du samtidigt att Arvid Nordquist HAB får använda din e-post för eventuella utskick samt eventuellt filma och ta bilder från själva matlagningskvällen.
• Arvid Nordquist HAB förbehåller sig rätten att ta bort bidrag som inte anses passande. • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Bara för att det inte ska uppstå  några frågetecken. Jag får betalt för att vara med i juryn, göra några recept och genomföra den aktivitet som är förstapriset. Att jobba med företag på det här viset är en del av mitt leverbröd och tjänade jag inga pengar skulle jag heller inte kunna lägga upp saker på bloggen. Med det sagt, jag jobbar bara med företag som jag kan stå för. Kikkoman är ett sånt. Somliga skulle kalla det win-win. Jag kallar det arbete.