Now you're cooking rund

Ska det vara tävling, ska det vara ordentligt

Jag och min Tumblr är väldigt goda vänner. Men ibland glömmer jag bort den, låter den leva lite för sig själv innan jag i lugn och ro rullar igenom det fantastiska flöde av information som passerar varje dag.

En av de absolut coolaste sakerna på Tumblr just nu är Electrolux satsning ’Now You’re Cooking’. 22-24 april kommer de livestreama matlagning dygnet runt. Med recept från hela världen som lagas av proffskockar har jag rensat kalendern, skickat sambon på SPA och förklarat för hunden att det inte blir några långpromenader om de inte kan ske med iPaden i handen.

Recepten väljs ut genom tävlingar i varje land där vem som helst kan delta och den tävlingen sparkar vi igång här och nu.

Bakgrunden till de två dagarnas inspiration, receptlagande och annat matrelaterat är att Electrolux lanserar sin nya serie Expressionist Collection. Det är en riktigt snygg serie som består av vattenkokare, kaffebryggare, stavmixer, blender och brödrost.

För oss som ska ha barn vilken dag som helst är vattenkokaren kanske det bästa som hänt sen nappen uppfanns då man kan reglera värmen i en mängd olika steg. 40 grader för välling och 60 grader för gröt. Räddar mig från ett par magsår och skållad läpp när man testar och fortfarande sover.

En vinnare får sina recept lagade live och var sitt paket beståendes av hela Expressionist Collection.

Så här går tävlingen till:
– Skapa ett engagerande vardagsrecept i ett av följande kategorier: Frukost, lunch eller eftermiddagssnack / mellanmål.
– Du måste i receptet använda antingen en vattenkokare, kaffebryggare, stavmixer, blender eller brödrost.
– Lägg upp det på din blogg, på Facebook eller annan plattform.
– Länka från ditt inlägg till det här och skriv en kommentar här nedan med länk till ditt recept.

Receptet ska vara ditt eget och genom att delta godkänner du att Electrolux lagar receptet live under sitt event som beskrivits ovan.

Senast onsdag 9 april behöver vi ha ditt recept. Därefter väljer jag och några utvalda från Electrolux ut vinnaren som underrättas senast 15 april. Självklart kommer de även publiceras här.

Jag har själv gjort två recept som kommer att lagas. Självklart ska ni få se och bedöma dem först av alla. I morgon är det därför dags för chokladkakan och sen kommer en bit lax.

Läs mer om Now You’re Cooking. Posta gärna eventuella frågor och funderingar här nedan.