• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Aprils 4 bästa kokböcker

april 26, 2014 by Johan Hedberg Leave a Comment

julia-childs-mastering-the-art-of-french-cooking-rund

Ladda inför sommaren

Bokrean har passerat och äntligen fylls hyllorna på med en massa nyheter som kommer vägleda oss genom vår och sommar. Jag vet att jag börjar låta som en upprepning av mig själv, men ja, det har handlats en del litteratur senaste tiden. Paco Torreblancas självbetitlade dessertmästerverk var lika mycket efterlängtat som första vårsolen. Den är inte direkt ny men det finns en charm att ha några köksbiblar som ligger och lurkar på önskelistan.

Utöver importverken har det blivit några svenska böcker som platsat i bokhyllan i Provköket.

Här är min tips på bra kokböcker att köpa just nu:

Världens bästa mat:  vinnare av Sveriges Mästerkock 2014
– Amir Kheirmand var snubben som blev folkkär på några program och själv var det som att träffa en brorsa när vi lagade mat hemma i hans kök. Boken är en inblick i hans huvud och lockar med en massa gott. Inte pretentiöst utan vällagat och inbjudande.

Soda, lemonad och snacks
– Tove Nilsson har skrivit om mat så länge att tidningarna har hela arkivhyllor med bara hennes publikationer. Nu har hon äntligen gett ut en bok och då är det – perfekt i vårvärmen – en samling med de mest fantastiska alkoholfria dryckerna du kan tänka dig. Allt från enkla lemonader till ambitiösa kombuchas. Färga med bär och grönsaker, smaksätt med en uppsjö godsaker. Kommer ni förbi sommarstället vårt i sommar är det från hennes bok som den mesta av drycken är hämtad.

Mackor
– Kungen är tillbaka. Jonas Cramby har återigen grävt ner sig i vad som kan anses vara en manlig mat-bastion. Nu är det mackor i alla dess former som gäller. Räkna med fingerlickin good mat, köttsaft på händerna och mycket bröd.

Kimchi och andra koreanska rätter
– Jag undrar vad det är som gjort att det plötsligt blivit en så stor trend kring koreansk mat. Självklart är Jennie Walldén en stor anledning och något av katalysator men det är förmodligen också att fler söker sig till Korea som turistmål och tar med sig inspirationen hem. Det här är ett praktverk om man vill lära sig delar av det koreanska köket (ja, det finns recept på bibimbap). Rekommenderas varmt.

 

 

Filed Under: Boktips Tagged With: kokbok

Previous Post: « 6 goda saker att göra med vårens första rabarber 2014
Next Post: Marmelad Makeriet räddar frukt och gör god marmelad »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme