• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Matläsning för en semestrande matnörd

juli 18, 2014 by Johan Hedberg Leave a Comment

Länkkärlek

Lite av det som passerat mitt flöde senaste dagarna

Fördelen med molniga sommardagar är att man kan läsa ikapp allt som sparats ner i Evernote, tidningshögar och på klottrade länkar lite här och där. Samtidigt lider jag av sån övertro på min egen fokuseringsförmåga att jag bara skalar av yttersta lagren på högarna även om jag sitter en hel dag.

Men skam den som ger sig! När det kommer till mat och bakning går det alltid att hitta en extra timme på natten för läsning. En timme som vanligen kompenseras med mer kaffe och allmänt muttrande morgonen efter.

Här är en del av det som passerat mina ögon senaste tiden:

– IKEA marknadsför höstens katalog med en podcast. Första avsnittet hade min husfavorit Lotta Lundgren som gäst vilket gör det extra roligt att lyssna. Inte för krystat reklamigt utan skönt under ledning av Kjell Eriksson pratar hon tillsammans med Adam Tensta frukostvanor. Lyssna du också!

– Streetfood blir allt mer populärt i Sverige, ändå är det hästlängder från Kina. Jag tror att nästa stora resa måste gå till Shanghai med det uttalade målet att äta så mycket som möjligt som säljs på gatorna. Det är ingen hejd på variationen. Kolla bara det här reportaget från CNN.

– Tre fjärdedelar av svenska barnen äter för lite frukt och grönt visar ny undersökning. Personligen tror jag problemet ligger i oengagerade föräldrar som inte gör tillräckligt för att ge barnen sånt som de faktiskt gillar. Det funkar inte med att ställa fram rivna morötter, det måste locka barnen på flera sätt. Det är inte svårare än att gå tillbaka till sin egen barndom för att ta reda på vad det är som funkar. Mer om undersökningen här.

– Sugen på något gott? Gör en Banoffee Trifle! Britterna och deras galna desserter… Lite som det gamla imperiets variant av Marängswiss och ser ju vansinnigt gott ut en regnig eftermiddag. Recept och film här.

– Kanske en snabb Tiramisu? Jamie Olivers polare Carlucci (inte direkt okänd han heller) visar hur man gör en snabb version av klassiken.

– På litteraturfronten är det viktigaste som hänt senaste veckorna att dessertbibeln So Good utkommit med ett nytt nummer. Varje nummer är som ett konstverk och lätt värt de dryga 200 kr det kostar. Nummer 12 går att köpa på Söders Gourmet.

 

Filed Under: Länkkärlek

Previous Post: « Potatisar rostade i smör och rosmarin
Next Post: Recept på oxkinder bräserade i rödvin »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme