Länkkärlek

Lite av det som passerat mitt flöde senaste dagarna

Fördelen med molniga sommardagar är att man kan läsa ikapp allt som sparats ner i Evernote, tidningshögar och på klottrade länkar lite här och där. Samtidigt lider jag av sån övertro på min egen fokuseringsförmåga att jag bara skalar av yttersta lagren på högarna även om jag sitter en hel dag.

Men skam den som ger sig! När det kommer till mat och bakning går det alltid att hitta en extra timme på natten för läsning. En timme som vanligen kompenseras med mer kaffe och allmänt muttrande morgonen efter.

Här är en del av det som passerat mina ögon senaste tiden:

– IKEA marknadsför höstens katalog med en podcast. Första avsnittet hade min husfavorit Lotta Lundgren som gäst vilket gör det extra roligt att lyssna. Inte för krystat reklamigt utan skönt under ledning av Kjell Eriksson pratar hon tillsammans med Adam Tensta frukostvanor. Lyssna du också!

– Streetfood blir allt mer populärt i Sverige, ändå är det hästlängder från Kina. Jag tror att nästa stora resa måste gå till Shanghai med det uttalade målet att äta så mycket som möjligt som säljs på gatorna. Det är ingen hejd på variationen. Kolla bara det här reportaget från CNN.

– Tre fjärdedelar av svenska barnen äter för lite frukt och grönt visar ny undersökning. Personligen tror jag problemet ligger i oengagerade föräldrar som inte gör tillräckligt för att ge barnen sånt som de faktiskt gillar. Det funkar inte med att ställa fram rivna morötter, det måste locka barnen på flera sätt. Det är inte svårare än att gå tillbaka till sin egen barndom för att ta reda på vad det är som funkar. Mer om undersökningen här.

– Sugen på något gott? Gör en Banoffee Trifle! Britterna och deras galna desserter… Lite som det gamla imperiets variant av Marängswiss och ser ju vansinnigt gott ut en regnig eftermiddag. Recept och film här.

– Kanske en snabb Tiramisu? Jamie Olivers polare Carlucci (inte direkt okänd han heller) visar hur man gör en snabb version av klassiken.

– På litteraturfronten är det viktigaste som hänt senaste veckorna att dessertbibeln So Good utkommit med ett nytt nummer. Varje nummer är som ett konstverk och lätt värt de dryga 200 kr det kostar. Nummer 12 går att köpa på Söders Gourmet.