Krishantering rund

Dagarna i mörker är över

Ibland blir man hemmablind och inser inte vad som behöver ordnas. Då är det tur att man har läsare som hör av sig.

När jag själv varit på jakt efter gamla recept här på sidan har jag oftast googlat ’Matgeek.se XXXX’ men det är klart att optimalt är det ju inte. WordPress egna sökfunktion är inte direkt någon höjdare så jag fick helt enkelt välja en annan lösning.

Google har något som heter Custom Site Search och är ett sätt att få Google-motorn att bara fokusera på ens egen sida. I mina ögon helt klockrent.

Efter att ha dragit de vanliga ramsorna igår kväll verkar det nu äntligen fungera som de ska.

På förstasidan, uppe till höger finns nu en sökruta. Skriv in precis det du känner för i den och se vad jag har för något i mitt arkiv som matchar.

Eller så klickar du här för en sida med bara söket. Den länken är även förträfflig att spara i bokmärkesraden.

Bredvid sökresultatet kanske du noterar att det är annonser. För mig innebär det en liten, liten intäkt varje gång någon klickar på dem vilket alltid är uppskattat när webbhotell, råvaror, min lön och annat elände ska betalas. Det är alltså inte Google som fulat dit dem utan jag som sagt att de ska ligga där.

Hojta om det är något mer ni vill att jag ska ordna. Näst på programmet står förhoppningsvis en mobilanpassad site. Runt 30% av besökarna kommer från mobiltelefoner och det är dags att de får en mer lättläst sida.