Nu tar vi in mer kapital för att kunna expandera ytterligare

Över 60.000 sålda flaskor betyder att vi behöver bli fler för att hinna med.

Eftersom jag har ekonomiskt intresse i Ekobryggeriets Nordic Tonic är hela det här inlägget att räkna som en annons.

För ett halvår sen började jag och Ekobryggeriet prata om att ta fram en svensk, ekologisk tonic. Vi tänkte oss den klassiska 20 cl-flaskan med typiskt svenska smaker som skulle gå att få tag i över hela landet. Minst.

Veckan innan midsommar släpptes den i ett antal utvalda butiker (läs: de vi hann med att leverera till – den första omgången flaskor tog slut direkt).

Jag testade den i en video och då såg det ut så här:

Inte blev det mindre att göra när Delitea började leverera den fraktfritt över hela landet. Den har sen dess legat överst på deras försäljningstopplista med enda undantagen när lagret tagit slut. Vill du beställa från dem hittar du tonicen här.

Vi har under sommaren börjat leverera till distributörer utomlands. Rumänien och Irland verkar väldigt förtjusta i tonic. Fler knackar på dörren men faktum är att vi haft svårt att hinna med att producera i den takt tonicen går åt. Så nu har vi bytt fabrik och tidigare i veckan fyllde vi upp 100.000 flaskor på två dagar. Det är ju volymer vi aldrig kunde drömma om när vi drog igång det här.

Men expansion har också sina baksidor. Vi behöver bli fler för att hinna med. Det kostar att växa. Så för en och en halv vecka sen drog vi igång en kapitalrunda på Funded By Me. Vi passerade snabbt 100% och just nu har vi fått in 160% av den miljon vi hade satt som mål. Men så klart – ju mer vi får in desto mer kan vi göra. Desto snabbare kan vi växa.

Du hittar Ekobryggeriets kampanj på Funded By Me här.

Jag kan – och får – inte ge några råd kring om du bör investera, så alla frågor om det kommer lämnas obesvarade. Det jag kan säga är att det varit en helt otroligt rolig resa (ursäkta branschklyschan) hittills och det verkar inte bli direkt tråkigt framöver.

Vill du veta var du kan köpa Nordic Tonic nånstans? Här är en lista på alla återförsäljare där vi hela tiden lägger till nya butiker.

Jag håller er uppdaterade!