[Det här inlägget är ett betalt samarbete med WW ViktVäktarna]

Intressant nog så har den här bloggen inte uppdaterats på cirka tre och ett halvt år. 
Det är inte det att jag tappade intresset – eller jo, lite så är det nog ändå. Det var bra mycket roligare att filma recept än att bara skriva om dem. 
Men säg den tristess som vara för evigt! Har verkligen saknat att skriva så efter en liten utseendemässig uppfräschning är det läge att sparka igång den här gamla trotjänare igen. 

Ni som har varit med mig ett tag minns kanske när jag och Andreas testade Jureskogs hamburgare förra året. Hälften av kommentarerna handlade om burgarna, hälften om den hälsoresa som Andreas hade gjort. 
Ja, det
var mycket snack om hur han hade gått ner en massa i vikt och ”tidigare var en sjua men nu en nia”.
Det var även snack om ”som en ung Leonardo di
Caprio”.
Säger inte att jag tycker det var jobbigt att han fick all uppmärksamhet men ni fattar 🙂

Eftersom han hade använt WW ViktVäktarna och fått sånt resultat beslöt jag mig själv för att testa den och har sen dess matat in allt jag ätit i deras app. Inte för att primärt gå ner i vikt utan för att inte gå upp. Eftersom jag gillar mat och dryck och att kunna njuta av livet vill jag kunna ta mig ett glas öl eller rom ibland. Då är det skönt att ha lite koll helt enkelt.

Lägg till att det finns över 4.000 recept i deras app och på webben och du har en vinnande kombination!

Det här inlägget och receptet är i samarbete med WW ViktVäktarna och jag kommer under året göra ett antal nedslag i deras digna receptflora. Plus komma med lite egna tips som underlättar vardagen och så vidare.

Vill du testa WW ViktVäktarna så klicka här för att göra det kostnadsfritt i 4 veckor!

Receptet i sig är ett riktigt bra vardagsrecept på en lax i ugn med krispigt örttäcke. Till det ett potatismos och broccoli. WW Viktväktarna har riktigt bra recept som passar hela familjen. Vi har just det här som ett av våra go to-recept eftersom det funkar så bra för oss. Jag tror inte våra barn är superunika i att de gillar bara en del fisk och absolut inte annan. Då får man anpassa sig, sakta variera sig vidare och helt enkelt vara glad för det de gillar. 

Tänk på att laxen gärna får vara nästan klar när man tar ut den ur ugnen eftersom den tillagas lite till även efter det. Då blir den härligt saftig!

Vill man inte steka broccolin kan man ånga eller koka den. Glöm inte att använda även stammen som är minst lika god som buketterna!

Vill du se exakt hur jag gör så kolla receptvideon:


Ingredienser:
800 g potatis
500 g lax
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 msk ströbröd
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
4 msk riven parmesan
Citronskal
1 dl mjölk (0.5%)
Ev lite flytande margarin eller smör
Broccoli
Salt & peppar (svart- och vit-)

Så här gör du:
– Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. 
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Lägg laxen i en ugnsfast form. Har den skinn ska skinnsidan vara neråt.
– Blanda ströbröd, dill, basilika, parmesan och citronskal i en skål. Lägg det som ett täcke på laxen och packa till det lite med handen. 
– Häll vattnet i formen runt laxen (det är bra om formen inte är jättemycket större än själva fiskbiten) och smula sen ner fiskbuljongen i vattnet. 
– Ställ in fisken i ugnen. Den behöver 15-20 minuter för att bli klar. Tjockleken på fisken avgör detta. Ta ut den efter 15 minuter och öppna den lite i mitten. Då ser du om den fortfarande är glansig. Är den det tar du ut den. Är den geléig låter du den stå kvar lite till. 
– Stek, koka eller ånga broccolin. 
– Mosa potatisen med mjölk och eventuellt lite fett. Krydda upp med vitpeppar och salt. Smaka av. 
– Servera!