• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Bland det godaste jag grillat

maj 31, 2021 by Johan Hedberg Leave a Comment

Det här inlägget är ett betalt samarbete med WW ViktVäktarna

Japanska bordsgrillar har varit lite på tapeten ett tag. Rent skandalöst att jag inte grävt ner mig mer i ämnet.
Förra året slog jag till på den här Kamado Sumo Hibachin men sen blev den mest ståendes på en hylla. 

När det kommer till såna här små grillar är en av fördelarna att de snabbt kommer upp i temperatur. En annan sak är att de helt skoningslöst går på max och sen finns det ingen återvändo. Glöm low and slow. Här är det skärseld som gäller. 

Oftast lägger man på små spett med olika godsaker som får sig en rejäl dos hetta innan de direkt serveras. Samtidigt blir det en mysig sak att ställa mitt på bordet och så får gästerna grilla sin egen mat. 
Drar onekligen tankarna till 80-talets klassiker ”Täljstenen” som man fick på allsköns restauranger. 

Men nu var det i alla fall dags att inviga den. Den långsiktiga drömmen är att likt en kock i Shinjuku kunna servera de hungrande runt borde små  härliga spett med allsköns godsaker tillredda över skärseld.

Att då inleda relationen genom att grilla en sallad kändes som det enda rimliga. Grönsaker är ganska förlåtande då de är jättegoda ljumma och oerhört smarriga när de nästan är brända.

Receptet är från WW ViktVäktarna och mycket av det som är i salladen är NollPointsmart, alltså mat man inte behöver regga. Detta gör ju det så mycket enklare att äta bra mat.
WW ViktVäktarna har över 4000 recept både på hemsidan och i appen – massor av recept att inspireras av.

Vill du testa dem kostnadsfritt i 4 veckor så klicka här

Ingredienser: 
2 msk vatten
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
Färsk oregano

2 st salladslök
2 st paprikor
1 avokado
1 zucchini
3-4 st kycklingbröstfiléer
Cocktailtomater
Romansallad eller liknande
Majs eller sparris beroende på säsong
Färsk basilika
Salt och peppar

Rör ihop vatten, vinäger och senap. Tillsätt olivolja och finhackad oregano.
Grilla salladslöken hel, paprikan i stora bitar, avokadon delad och urkärnad.
Halvera zucchinin och grilla på. Dela kycklingfiléerna rakt igenom, salta och grilla.
Dela salladshuvudet och grilla så det får lite färg.
Kör tomaterna hela på grillen tills de börjar puttra.
Pressa ner tomaterna i en skål. Saften från dem blir fantastiskt med dressingen. 
Hacka löken, ta bort det brända skalet från paprikan och skär den i mindre bitar och skiva zucchinin i 2-3 mm tjocka skivor efter smak. 
Strimla kycklingen, skär upp salladen i grova strimlor och skär ner sparrisen. 
Lägg allt i skålen, ringla över dressingen, rör om och toppa med salt, peppar och färsk basilika. 
Servera! 

Filed Under: Grilla

Previous Post: « Vardagsmat: Indonesisk kycklinggryta
Next Post: Midsommarmat: Impa utan att jobba ihjäl dig »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme