Det här inlägget är ett betalt samarbete med WW ViktVäktarna

Japanska bordsgrillar har varit lite på tapeten ett tag. Rent skandalöst att jag inte grävt ner mig mer i ämnet.
Förra året slog jag till på den här Kamado Sumo Hibachin men sen blev den mest ståendes på en hylla. 

När det kommer till såna här små grillar är en av fördelarna att de snabbt kommer upp i temperatur. En annan sak är att de helt skoningslöst går på max och sen finns det ingen återvändo. Glöm low and slow. Här är det skärseld som gäller. 

Oftast lägger man på små spett med olika godsaker som får sig en rejäl dos hetta innan de direkt serveras. Samtidigt blir det en mysig sak att ställa mitt på bordet och så får gästerna grilla sin egen mat. 
Drar onekligen tankarna till 80-talets klassiker ”Täljstenen” som man fick på allsköns restauranger. 

Men nu var det i alla fall dags att inviga den. Den långsiktiga drömmen är att likt en kock i Shinjuku kunna servera de hungrande runt borde små  härliga spett med allsköns godsaker tillredda över skärseld.

Att då inleda relationen genom att grilla en sallad kändes som det enda rimliga. Grönsaker är ganska förlåtande då de är jättegoda ljumma och oerhört smarriga när de nästan är brända.

Receptet är från WW ViktVäktarna och mycket av det som är i salladen är NollPointsmart, alltså mat man inte behöver regga. Detta gör ju det så mycket enklare att äta bra mat.
WW ViktVäktarna har över 4000 recept både på hemsidan och i appenmassor av recept att inspireras av.

Vill du testa dem kostnadsfritt i 4 veckor så klicka här

Ingredienser: 
2 msk vatten
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
Färsk oregano

2 st salladslök
2 st paprikor
1 avokado
1 zucchini
3-4 st kycklingbröstfiléer
Cocktailtomater
Romansallad eller liknande
Majs eller sparris beroende på säsong
Färsk basilika
Salt och peppar

Rör ihop vatten, vinäger och senap. Tillsätt olivolja och finhackad oregano.
Grilla salladslöken hel, paprikan i stora bitar, avokadon delad och urkärnad.
Halvera zucchinin och grilla på. Dela kycklingfiléerna rakt igenom, salta och grilla.
Dela salladshuvudet och grilla så det får lite färg.
Kör tomaterna hela på grillen tills de börjar puttra.
Pressa ner tomaterna i en skål. Saften från dem blir fantastiskt med dressingen. 
Hacka löken, ta bort det brända skalet från paprikan och skär den i mindre bitar och skiva zucchinin i 2-3 mm tjocka skivor efter smak. 
Strimla kycklingen, skär upp salladen i grova strimlor och skär ner sparrisen. 
Lägg allt i skålen, ringla över dressingen, rör om och toppa med salt, peppar och färsk basilika. 
Servera!