Midsommar i min släkt innebär ett stort knytkalas ute på släktgården i Västmanland där alla tar med sig samma sak som de ansvarat för de senaste trettio åren. 
Nu kanske du tänker att det låter trist, men jag kan lova att om man som jag gått och längtat efter Sherrysillen, de där spröda kexen och laxpajen som man vet kommer stå på bordet så är det precis så här man vill ha det. Jag är inte så mycket för förändring jag inte.

Nu vet jag inte hur ditt midsommarfirande ser ut men låt oss leka med tanken att du ska ta med dig lite gott till några släktingar eller vänner. Då måste du förstå att det här är en tävling. Man tar inte med sig mat som duger, man tar med sig mat som ska äga buffén så till den milda grad att de andra får prestationsångest för nästa midsommar redan i år. 

Numera jobbar jag lite utifrån devisen att man ska kunna gå från matbordet utan att känna sig helt övermätt. Mer fokus på fisk, sallader och grönsaker med andra ord.
Och det är ju nu som man ser så mycket gott från den svenska tidiga skörden!
Jag gjorde en sparrissallad efter ett recept från WW ViktVäktarna (länk till det receptet här), svängde ihop en laxrulle på några minuter och självklart en gubbröra – nu av det lite lättare slaget.
Kolla hela receptvideon här: https://youtu.be/hFRuJKp1D5g

Passa även på att göra lite gott i sommar. Jag har ju kört med WW ViktVäktarnas tjänst ett antal månader och är så nöjd över hur bra det funkar för att ha koll på vad man äter och därmed vikten.

Den stora fördelen med just WW ViktVäktarna är att man inte behöver pausa sitt vanliga liv. Man går inte på någon diet som gör att man måste göra avkall på allt och man kan framför allt fortsätta njuta av
sommaren. Bara i rimliga mängder.

Jag har också ett samarbete med WW ViktVäktarna (så det här är nu alltså en annons, bara så vi är tydliga) där du kan testa deras tjänst 4 veckor helt kostnadsfritt. Klicka här för att ta del av det.
Kolla även in deras app med över 4.000 recept!

Ställ fram några sillmackor!
Jag gjorde en video för några år sen med tips på sillmackor. När värmen är så här tryckande (om den nu håller i sig över midsommar) så skulle jag kunna leva uteslutande på sill. Men bröd är också gott. Så låt oss kombinera dem. Du hittar den videon här – https://youtu.be/2ckhHTwswMk

Ta med ett bröd!
Det här brödet svänger du ihop på nolltid och folk kommer kräva receptet av dig – https://youtu.be/O-G16cgS9EA

Rök lite lax!
Fram med klotgrillen, langa i en bit lax och ta med varmrökt lax som folk kommer svimma av lycka för – https://youtu.be/4llzDT5F1gE

Slutligen, stek och lägg in strömming – https://youtu.be/0bY1J_1Y0cs
Det är så vansinnigt gott och man gör det helt enkelt för sällan. 

Frågor på det? Ok, ut i köket med er nu och ha en riktigt fin midsommar!