Det var det där med fredagsmyset.

Så sitter man där i soffan. Lugnet har lagt sig, man har enats kring valet av Netflix-film och så kommer det bekanta suget.

Något gott att snaska på medan man kollar.

Det ska vara något som är gott på riktigt och samtidigt tacksamt för mig som kör med WW ViktVäktarna.

Ni som varit med mig ett tag vet att jag sen över ett år tillbaka använder WW ViktVäktarna för att dels få inspiration (de har över 4.000 recept i sin app och på hemsidan) och samtidigt logga allt jag äter för att ha lite koll och kunna äta gott utan dåligt samvete.

Extra kul nu när de lanserat ett helt nytt program som heter PersonligaPoints som ger en helt individuell plan att följa. Ingen plan är den andra lik för alla människor är unika. Så varje persons plan baseras på vad just han/hon gillar.

Klicka på länken här för att testa dem 4 veckor helt kostnadsfritt! – https://bit.ly/3dSd8TT

Snacksen då? Jo, de är lite av varierande form.

Popcorn med olika smaksättning. Inte många points (för mig är det 4 för 1 liter färdigpoppade) och sen kan man ha över smarrig topping. Riv över parmesan, smula noriblad och strössla på, testa sellerisalt, sprinkla över en gnutta sriracha eller gör en egen ranchtopping (vitlök-, dill-, lök- och gräslökspulver samt salt).

Grekisk yoghurt med frukttopping. Det finns en fettfri grekisk yoghurt. Alltså, det är klart den inte är lika god som full fat-versionen, men den funkar och det är bra nog. Man tappar lite av smakupplevelsen men vinner en massa i lägre mängd kalorier och den innebär också noll points. Toppa med filead apelsin, svenska päron som är i säsong just nu, lite importerade hallon (eftersom de verkligen inte är i säsong just nu), äppelbitar, lite melon eller annat gott.

Libapizza med vitkålssallad – https://bit.ly/3D081fG

Bananbröd – https://bit.ly/3EP8VvY

Jordnöts- och havrekakor med choklad – https://bit.ly/3BUllkt (det receptet finns även i den här videon: https://youtu.be/bFIiPpDyFT4