Fram med laxen nu!
Det är nämligen så att det är oerhört enkelt och gott att grava samt varmröka sin egen lax till julbordet.
Sett till arbetsinsatsen så blir man rikligt belönad utan att behöva planera om all sin.
Jag har gjort en video som visar hur man går till väga:
Klicka här för att kolla videon.
Det här inlägget är i betalt samarbete med WW ViktVäktarna.
Om du vill testa WW ViktVäktarna kostnadsfritt under 4 veckor så klickar du här.
De har precis lanserat sitt mest personliga program någonsin – Personliga Points – som gör att du får ett helt individuellt anpassat program där du kan välja din Noll Points-mat. Ingen plan är den andra lik och points-algoritmen har gjorts ännu smartare! Allt bygger på forskning och WW ViktVäktarna har tagit alla näringsvärden och gjort till en enkel siffra. Det är stor skillnad på att räkna kalorier och points.
I deras app och på hemsidan finns över 4.000 recept att inspireras av. Perfekt för att ha lite koll och kunna äta gott utan att ha dåligt samvete.
Jag har använt WW ViktVäktarna i över ett år och älskar hur smidigt det är!
Är det värt att grava laxen själv?
Ja, jag tycker verkligen det!
Ärlig talat så var det en flopp första året jag gjorde det. Smakade sådär.
Året därpå kavlade jag upp ärmarna och gjorde det lite mer ordentligt. Men hade i för mycket salt och lät den ligga i salt/socker-blandningen lite för länge.
SEN däremot så satt den. Och har man väl fått till grunderna är det tacksamt som sjutton att bygga ut den med lite mer andra smaker.
Jag gillar verkligen att ha i ett par matskedar gin. Tycker det sätter en trevlig smak till laxen.
Enbär är ju så klart supertrevligt att ha på. Citrus i alla dess former är det ingen som blir arg av.
Rosépeppar använder vi på tok för lite av. Låt en gravlax få ett frikostigt täcke av grovt mortlad rosépeppar.
Annat som är gott till är whisky, lime, peppar av alla de slag och så klart chili (koreansk torkad chili borde passa jättebra med laxen, men har inte testat det själv).