• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Grava och varmrök laxen till julbordet

december 13, 2021 by Johan Hedberg Leave a Comment

Fram med laxen nu!

Det är nämligen så att det är oerhört enkelt och gott att grava samt varmröka sin egen lax till julbordet.
Sett till arbetsinsatsen så blir man rikligt belönad utan att behöva planera om all sin.

Jag har gjort en video som visar hur man går till väga:
Klicka här för att kolla videon.

Det här inlägget är i betalt samarbete med WW ViktVäktarna.
Om du vill testa WW ViktVäktarna kostnadsfritt under 4 veckor så klickar du här.

De har precis lanserat sitt mest personliga program någonsin – Personliga Points – som gör att du får ett helt individuellt anpassat program där du kan välja din Noll Points-mat. Ingen plan är den andra lik och points-algoritmen har gjorts ännu smartare! Allt bygger på forskning och WW ViktVäktarna har tagit alla näringsvärden och gjort till en enkel siffra. Det är stor skillnad på att räkna kalorier och points.

I deras app och på hemsidan finns över 4.000 recept att inspireras av.  Perfekt för att ha lite koll och kunna äta gott utan att ha dåligt samvete.

Jag har använt WW ViktVäktarna i över ett år och älskar hur smidigt det är!

Är det värt att grava laxen själv?
Ja, jag tycker verkligen det!
Ärlig talat så var det en flopp första året jag gjorde det. Smakade sådär.
Året därpå kavlade jag upp ärmarna och gjorde det lite mer ordentligt. Men hade i för mycket salt och lät den ligga i salt/socker-blandningen lite för länge.
SEN däremot så satt den. Och har man väl fått till grunderna är det tacksamt som sjutton att bygga ut den med lite mer andra smaker.

Jag gillar verkligen att ha i ett par matskedar gin. Tycker det sätter en trevlig smak till laxen.
Enbär är ju så klart supertrevligt att ha på. Citrus i alla dess former är det ingen som blir arg av.
Rosépeppar använder vi på tok för lite av. Låt en gravlax få ett frikostigt täcke av grovt mortlad rosépeppar.

Annat som är gott till är whisky, lime, peppar av alla de slag och så klart chili (koreansk torkad chili borde passa jättebra med laxen, men har inte testat det själv).

Filed Under: Uncategorized

Previous Post: « Nu drar vi ut och äter!

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme