På måndag bakar vi klassiska biskvier

Dags att baka tillsammans igen. Den här gången tänkte jag att vi gör ett bakverk som kan frysas in utan att tappa i kvalité, som de flesta tycker om och som funkar även om man är känslig för gluten.


– #Twitterbak nr 4 måndag 9 januari 2012 kl 19.00
– Vad som ska bakas: Klassiska biskvier med italiensk smörkräm
– Hur du deltar i bakandet: Följ mig och när du skriver tweets märker du dem med #twitterbak så kan alla se dem till exempel så här.

Inköpslista:
Strösocker (600 g)
Äggvita (4 + 5 medelstora ägg)
Mandelmassa (500 g)
Mörk, bra choklad (200 g)
Glykos eller honung (30 g)
Vaniljstång (1 st)
Citron (1 st)
Smör (500 g)

Bra att ha i redskapsväg:
Hushållsvåg
Digital termometer
Spritspåse och tyll med runt hål
Palett