Salamilåda


Jag skulle dö för en vedeldad ugn.
Jag vill ha slitna kärl med inbrända dofter av middagar i sommarsolen.


Tills det blir verklighet nöjer jag mig med att lägga lite godsaker i en tunn pajform i plåt och låta smakerna explodera i ugnen. Det här blev ett sannerligen lyckat experiment.


Innehåll för 2 personer: (blev lite över till matlåda)
1 röd paprika
1 grön paprika
8 champinjoner
10 skidor färska bondbönor
1 liten aubergine
Korv av olika former. Jag körde med spansk salami och korv. Mycket paprika i dem.
Färsk timjan och basilika efter smak


1.
Sätt ugnen på 250 grader och sätt på en liten kastrull med vatten till bondbönorna.


2.
Klyfta paprika i stora bitar och lägg med skalet upp i en ugnssäker form. Ringla över lite olja.


3.
Efter 5 minuter har de fått lite färg och in åker auberginen skuren längs med i halvcentimetertjocka skivor.


4.
Sprita bondbönorna och lägg dem i kokande vatten. Låt koka en minut och skölj därefter av dem under kallt vatten.


5.
I med den grovt skurna korven och salamin. I och med att den läggs i ganska tidigt så kommer den att förlora en hel del fett som istället smaksätter grönsakerna.


6.
Lägg i de klyftade champinjonerna, bondbönorna och eventuellt lite färsk basilika och timjan.
Rör om ordentligt.


7.
När grönsakerna är ordentligt grillade och salami och korv har gått ihop sig samt fått färg är det dags att ta ut hela härligheten. Dra av skalet från paprikan och ha på lite salt samt peppar.


Vad äta till?
Jag kokade spaghetti som jag lade i botten av en tallrik. Över med de grillade godsakerna och ringlade sen över såsen som blev i botten av formen. På med lite salt, peppar och parmesan.


Sen var den kvällen räddad.