• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Grillade grönsaker, salami och bondbönor

maj 5, 2009 by Johan Leave a Comment

Salamilåda


Jag skulle dö för en vedeldad ugn.
Jag vill ha slitna kärl med inbrända dofter av middagar i sommarsolen.


Tills det blir verklighet nöjer jag mig med att lägga lite godsaker i en tunn pajform i plåt och låta smakerna explodera i ugnen. Det här blev ett sannerligen lyckat experiment.


Innehåll för 2 personer: (blev lite över till matlåda)
1 röd paprika
1 grön paprika
8 champinjoner
10 skidor färska bondbönor
1 liten aubergine
Korv av olika former. Jag körde med spansk salami och korv. Mycket paprika i dem.
Färsk timjan och basilika efter smak


1.
Sätt ugnen på 250 grader och sätt på en liten kastrull med vatten till bondbönorna.


2.
Klyfta paprika i stora bitar och lägg med skalet upp i en ugnssäker form. Ringla över lite olja.


3.
Efter 5 minuter har de fått lite färg och in åker auberginen skuren längs med i halvcentimetertjocka skivor.


4.
Sprita bondbönorna och lägg dem i kokande vatten. Låt koka en minut och skölj därefter av dem under kallt vatten.


5.
I med den grovt skurna korven och salamin. I och med att den läggs i ganska tidigt så kommer den att förlora en hel del fett som istället smaksätter grönsakerna.


6.
Lägg i de klyftade champinjonerna, bondbönorna och eventuellt lite färsk basilika och timjan.
Rör om ordentligt.


7.
När grönsakerna är ordentligt grillade och salami och korv har gått ihop sig samt fått färg är det dags att ta ut hela härligheten. Dra av skalet från paprikan och ha på lite salt samt peppar.


Vad äta till?
Jag kokade spaghetti som jag lade i botten av en tallrik. Över med de grillade godsakerna och ringlade sen över såsen som blev i botten av formen. På med lite salt, peppar och parmesan.


Sen var den kvällen räddad.

Filed Under: Från ugnen Tagged With: bondbönor, paprika, recept, salami, spaghetti, ugnsgrillade

Previous Post: « Den perfekta fotbolls-middagen
Next Post: Vetesurdegsbröd med keso »

Primary Sidebar

Prenumerera på Matgeeks YouTube-kanal

YouTube subscribe button by Skipser

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2022 Matgeek on the Foodie Pro Theme