Ibland klarar man bara inte att vänta…
Igår kväl blev det en omgång Olivbröd men under tiden som de jäste insåg jag att jag ville ju ha bröd nu.
Dags att experimentera lite med andra ord.
Innehåll:
270 gram 40-gradigt vatten
10 gram jäst
110 gram surdeg
350 gram vetemjöl special
12 gram salt
1.
Blanda vatten och jäst. Ner med surdeg, mjöl och salt. Kör i assistenten 5 minuter.
2.
Låt jäsa en timme och sätt under tiden ugnen på 250 grader. Dra i degen ett par gånger första kvarten så den blir extra seg.
3.
Ta ut en het plåt, på med bakplåtspapper och häll ut degen på pappret.
4.
In med härligheten och lägg ett par isbitar eller lite vatten på en plåt i botten av ugnen.
5.
I med en termometer efter 10 minuter och när den visar runt 97 grader tar du ut brödet.
Resultatet blev ett lågt bröd med krispig, tunn skorpa och segt innehåll.
Supersmarrigt och gick oerhört fort att göra. Det är nästan slut redan.