Eftersom min son har den fantastiska egenskapen att – oavsett om det är vardag eller helg – vakna strax innan 06.00 på morgnarna har jag massor med tid för frukost.
Efter lite nyhetsläsning brukar jag fortsätta min mission att läsa hela internet. Oftast hinner jag inte längre än till ett par olika matlagningssidor.


Kunde kanske vara läge att dela med sig av några av dagens fynd:


Varför är surdeg så nyttigt? Anna Hamilton har skrivit bra om varför kroppen mår bättre av surdegsbröd. Däremot så är deras instruktioner för hur man startar en surdeg inte att föredra eftersom det kräver en massa jäst när man bakar. Sånt vill jag ju helst slippa.


Bor man i Helsingborg kan man njuta av internationell matmarknad den 28-31 maj på Stortorget och Mariatorget. Låter för bra för att vara sant.


Christina Sternlund från Rute Stenugnsbageri på Gotland fick idag Interfood Stipendium på Svenska Mässan för ”en extraordinär insats för att främja kunskap och intresse för ekologisk mat och ekologisk produktion inom måltidsbranschen”. Hennes bageri står sedan en tid på sommarens måste-besöka-lista.


Stellan Löfving har skrivit intressant på Taffel om vårt dagliga bröd och när det levereras till butikerna.


Med det – tillbaka till kvällens bak.