I mina tappra försök att läsa hela Internet stöter man då och då på några riktiga guldkorn. Här är veckans fynd.


Heavenly Cupcake är förmodligen sveriges bästa blogg kring cupcakes, mystiken runt dem och passionen för alla detaljer. Danielles recept på Mochamuffins är som heroin för oss eftermiddags-kaffe-junkies.


Leila Bakar och som hon gör det! Inget halvdant här utan ordentliga, smarriga saker som till exempel Sockriga Syltbullar. Receptet till dem hämtar hon från en bok vilket leder oss vidare till…


…veckans boktips: Sommarens söta av systrarna Eisenman är ett måste-köp. Bullreceptet ovan till exempel, inspirationen till mina Hallonkakor Med Marängtäcke och det här receptet på Frusen Marängrulltårta Med Blåbär är nog för att motivera ett köp. Utförligare test kommer!


MegaNom är en Tumblr-log som samlar en sån löjlig mängd snygg och god mat att jag nästan mår lite dåligt. En given att följa.


Snöar man in på bilder kan jag samtidigt rekommendera Just Marias foton på Flickr. Vill inte låta helt galen, men sånt här gör mig så rackarns inspirerad.


Det blev tydligen mycket om sötsaker den här veckan: Ett recept på Oreo Cupcakes kan jag bara inte hålla för mig själv.


Saltå Kvarn har precis utökat sortimentet med ekologiska mellanmålssnacks. Ser gott ut, men lite besviken att det inte är lokalodlat. Även om nötodlingar inte lämpar sig så väl för svenska klimatet känns det ändå lite som att de ger efter. Saltå ska ju vara genomgoda! Blir i alla fall till att testa eftersom i det utbud som finns idag, är de det bästa alternativet.