Det dök upp en massa annat förutom de redan utdelade cupcakes-tipsen.


– Under Almedalsveckan på Gotland genomförde Innovationplant ett 72-timmars camp för att få fram nya produkter inom ämnet Mat & Innovation. En av de mest lovande sakerna som man kunde hitta i deras pressrelease var Flexbake. En muffinsplåt som håller kvar muffinsarna så bagaren kan vända hela plåten och doppa i det som de ska täckas med. Overkill för hemmet kanske, men smart när det kommer till storskala.


7 Gårdar först med klimatmärkt mjölk? Eftersom regelverket kring klimatmärkning av mat som arbetats fram av Krav och Svenskt Sigill nu verkar vara klart står så klart producenterna på kö för ännu en snygg stämpel att ha på förpackningarna. I en intervju i ATL så uppger en av de deltagande gårdarna att man siktar på att vara godkända redan till hösten. Trevligt att höra eftersom jag enbart köper min mjöl och fil från dem!


– Kockarna på The Strange Bakery har publicerat ett recept på ett gott och nyttigt fruktbröd som innehåller en surdegs-aktig start. Byt ut fördegen mot lika mycket uppfräschad rågsurdeg är mitt tips.


– Sugen på något enkelt en varm sommarkväll? Louises Spis har ett enkelt, men ack så smarrigt recept på grekisk Briam.


– Kan inte hålla mig. Hello Sugar har gjort helt fantastiska cupcakes som hon visar upp i sitt senaste inlägg. Som konstverk!


Smitten Kitchen har ett underbart recept på vattenmelonlemonad. Ett måste bara vädret blir lite bättre