IMG_4791opt


Jag hade tur som kom därifrån utan att ha förköpt mig totalt.


Jag har fortfarande inte riktigt accepterat det faktum att min Gotlandssemester är slut och jag nu är hemma igen. Det känns som igår vi kom till huset i underbara Borum och slängde oss på gräsmattan.


Så klart blev det inte bara strandliv för nån av oss. Framför allt inte för leonbergern som i upphetsning över årets första dopp i Östersjön tuggade i sig på tok för mycket tång och därmed även hedrades med årets första tång-mage. En inte superangenäm upplevelse för nån i närheten.


Vi såg även till att hinna med de utflyktsmål som jag i någon form av överromantiserad iver kring närodlat och mysiga gårdsbutiker lyckats sätta ihop en lista över.


En av de första besöken blev gårdsbutiken i Sproge där Henrik Palmqvist sköter verksamheten.


Som nästan alltid på Gotland får man ett så förbaskat trevligt mottagande att om man som jag har lite svårt att sluta prata, får nästan helt omöjligt att gå därifrån.
Henrik berättade gärna om var alla saker kommer ifrån och eftersom han är den enda livsmedelshandlaren inom en mils avstånd har han därför även andra väsentligheter som öl, grillkol och sötsaker.


IMG_4790opt
Men det här är skälet till att vi stannade.
– Nyss uppgrävd potatis som skalet föll av bara man tittade på den, snabbt nedstoppad i en påse med en näve nyplockad dill.
– Tomater som fortfarande var varma sen morgonsolen sagt adjö till dem i växthuset.
– Purfärsk lök, vitlök, sallad, paprika, gurka och allt annat jag behövde och inte behövde.
– Slutligen – ägg som inte legat flera veckor i butiken som färgar min sockerkaka gyllengul och smakar himmelskt efter att ha kokats så där lagom hårt.


Man ska förstås vara medveten om att han inte är dummare än att han kan ta betalt för det han säljer, men det mesta ligger strax under närmsta ICA i pris.


Väl värt ett besök med andra ord!