cupc1


Varför nöja sig med en smak när det finns så mycket gott?


Känns nästan som tradition att riva av ett cupcakesbak per vecka. Det blir lätt en chokladbas eftersom det är så gott och den här är trevlig eftersom den blir så fluffig och lätt.


Innehåll:
3 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
3.2 dl vetemjöl
3.5 dl socker
1.5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk vanilj (dubbla om du använder vaniljsocker)
170 gram margarin
2 ägg


1.
Sätt ugnen på 180 grader och stoppa ner ett gäng snygga formar i en muffinsplåt. Jag gjorde dem medelstora med 12 muffinsar per plåt.


2.
Häll mjölken i en liten skål, ha i vinägern, rör om och låt stå några minuter.


3.
Ha i samtliga torra ingredienser i en skål och kör med elvisp eller hushållsassistenten tills det blandats. Sen i med smöret och kör tills det blivit en grynig blandning. Jag körde på låg hastighet runt 3 minuter.


4.
Ha i ägg samt mjölkblandningen. Vispa på medelhög hastighet och få inte panik. Det ser ut som en soppa och verkar helt hopplöst men efter någon minut ändrar det skepnad och blir som en mousse. Jag vispade på ganska hög hastighet i runt 4 minuter. Sen var jag nöjd. Då såg det ut så här:


cupc4


4.
Fyll upp formarna till hälften och grädda tills en provsticka kommer upp utan kladd på sig. Jag tappade helt koll på tiden men uppskattar att de stod inne cirka 20 minuter.


Sen är det dags för frostingen!


cupc2


Vitchokladfrosting


Innehåll:
200 gram philadelphiaost
200 gram vit choklad


Oerhört enkelt: Smält den vita choklad i en skål i ett vattenbad, låt svalna lite och rör ner osten. Se till att det inte blir några klumpar. Jag tog en gaffel och rörde rejält, men det blir tungt eftersom den stelnar till ganska snabbt. Skeda över innehållet i en sprits och placera i kylen så den blir fast och fin.


cupc3


Limefrosting


Innehåll:
120 gram smör
200 gram philadelphia
3.5 dl florsocker
1 msk rivet limeskal
1/2 tsk vanilj


Även den här enkel: Blanda alla ingredienserna väl och ha sen i färg efter tycke och smak. Jag använder samma färg som jag har till den sugarpaste som jag garnerade cupcakesen med. Blev en trevlig grön ton.


Fluffiga som rackarns alltså och eftersom frostingen blev ganska syrlig kändes det inte som att man kreverade av sockerchock när man åt dem.
Med på översta bilden är även ett gäng citronmuffins storlek mini. Mer om dem senare.