• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Cheesecake utan komplikationer

maj 3, 2010 by Johan Leave a Comment

IMG_7151 Äntligen börjar våren göra sitt intåg på allvar!
Nej, jag pratar inte om knoppar (pollen anyone?), fågelkvitter (ja, vi hör er särskilt bra kl 05.00), ljusa morgnar (kul att bo i ett hus med tonvis med ungar som vaknar så fort solens första strålar syns över horisonten…) eller morgonsol (söderläge på sovrummet, välkommen bastu).

Jag pratar så klart om grillsäsongens antågande!

Bästa anledningen till att få ta med sig en smarrig efterrätt till grannarna och äta middag tillsammans.

Vad passar då den här till? Jag skulle säga – vad som helst.
– Ett glas dessertvin? Check!
– En god kaffe? Check!
– Ett starkt rooiboste? Check!

Här börjar ett  receptCheesecake utan komplikationer

Författare: Johan Hedberg

Portioner: 10

Tid: 2 timmar plus 4 timmars avsvalning i kylen

  • 80 g smör
    260 g digestivekex
    60 g strösocker
    900 g philadelphia
    1 burk kondenserad mjölk
    4 ägg
    40 g vetemjöl
    1 tsk vanilj
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning
  3. Smula ner digestivekexen ordentligt och blanda det sen med strösockret.
  4. Häll i smöret och rör ihop till en trög deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbara kanter (jag brukar kalla det för springform, men vet inte hur direkt vedertaget det är) och ställ in i ugnen 5 minuter.
  5. Häll ner philadelphian i en stor bunke och vispa den fluffig. Det går för hand, men är inget jag skulle rekommendera. En bra elvisp är ibland det som står mellan mig och ett ofrivilligt träningspass.
  6. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa – nu lite försiktigare – in den.
  7. Blanda sen i äggen ett i taget.
  8. Tillsätt slutligen vetemjöl och vanilj.
  9. Häll ner smeten i formen och ställ in i ugnen cirka 45-50 minuter. När den fått lite svag färg på toppen är den klar.
  10. Ta ut och låt svalna innan du ställer in den i kylen täckt med lite folie. Låt stå tills den är helt genomkall. I mitt fall tog det cirka 4 timmar.
  11. Gör inte för stora bitar. Den är minst sagt kraftig. Servera med hjortronsylt eller kanske om man har kvar sen hösten, lite salmbärssylt.

Filed Under: Okategoriserade Tagged With: baka, cheesecake, digestive, hjortron, kaka, matgeek, salmbär, Sött

Previous Post: « Big Macarons
Next Post: Gammelmormors blåsning »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme