Det här skulle jag kunna äta ihjäl mig på.

När det är lite småbråttom att ordna middagen och man inte har hunnit planera några stordåd kan det ibland vara lätt att börja rota i frysen efter en bit blodpudding eller någon burk köttfärssås. Igår lyfte jag blicken och gav mig på ut på jakt i kylen för att sätta ihop något färskt, grönt och glädjande.

1. Gjorde en sallad på små kapris, stor kapris (sköljde båda sorterna ordentligt), körsbärstomater som jag klyftade, babyspenat, ruccola och svarta oliver. Ringlade över lite olivolja och en skvätt balsamvinäger.

2. Skivade upp lite haloumi och stekte dem i olivolja på hög värme.

3. När haloumin nästan var klar delade jag en bit av gårdagens focaccia och stekte på den lite lätt.

4. Lägg brödet i botten på en tallrik, placera salladen ovanpå och slutligen haloumin. Dra ett par drag med pepparkvarnen. Känner man för det kan en liten gnutta flytande honung

5. Klart! Ett rödvin till gör inte saken sämre.