Rabarberpaj med fetaost

Rabarber och fetaost – kan det verkligen funka?

Fråga mig inte hur jag fick för mig att det skulle funka bra, men när tanken väckts började jag fundera på om inte sältan i osten kunde bryta av bra mot rabarberns syrlighet och täckets oerhörda sötma.

Hade en mild fetaost som jag köpt i lösvikt och bröt den i bitar som jag fördelade över rabarbern.

Det var med viss nervositet som jag drog ut den ur ugnen och provsmakade.  Succé. Det svåra blir bara att hitta något att äta till som inte skär sig totalt med fetaosten. Så jag åt den som det var. Funkade också.

Rabarberpaj med fetaost

Tid: Runt 10 min arbete, cirka 20 minuters gräddning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka rabarbern i mindre bitar. Lägg i en form med 15 cm diameter, pudra över potatismjöl och lite strösocker. Rör om ordentligt.
  3. Smält smöret och rör ner vetemjölet.
  4. Rör ner socker och havregryn i smöret.
  5. Bryt fetaosten i mindre bitar. Inte smulor, utan bitar. Strö över rabarbern.
  6. Täck rabarbern med smeten och ställ in i ugnen cirka 20 min tills den fått rejält med färg.