Bästa läsningen från senaste veckan

Jag älskar Food People hur de skriver djupt och ingående om en mängd olika saker. Den här gången har de listat smultronställen i Sverige. Spontan tanke: Går det att ta ytterligare en veckas semester för att besöka dem?

IdaChokladsockerkaka har bakat biskvier vilket påminner mig om att jag gjorde det för ett par år sen och det blev väldigt, väldigt gott. Har även ett svagt minne att jag hade lovat bort ett par lådor till några vänner men de hann ätas upp innan de nådde fram. Hela historien är väldigt pinsam…

Jag har hamnat i en rågperiod eftersom jag försöker experimentera fram ett lättbakat surdegsbröd med en majoritet råg i. Det går framåt, men jag är inte i mål än. Funderar på att göra ett avbrott och istället testa rågbullarna som Erika Matglädje gjort.

Min favoriter @receptomaten och @mcandersson har kört LCHF ett år. Totalt har de gjort av med 400 paket bacon till frukost. Om det inte var för att de höll sig till just LCHF hade jag nog gjort en intervention vid det här laget.

Det här med att åka ut på picknick under sommaren och ta med sig någon mat som inte är baguetter eller en sallad är en historia för sig. Hur kommer det sig att man förnyar sig i övrigt en gång i veckan, men just när det kommer till bekväm sommarmat är det helt hopplöst. Det var fram tills Pickipicki tipsade om tunnbrödsrulle med gravad lax. Helt lysande!

Kommer åka ner till Göteborg några gånger under hösten å jobbets vägnar. Restaurangkartan där är för mig som ett vitt ark. Slutar alltid med att jag tar hjälp av folket på Twitter för att guida mig rätt. Upptäckte till min stora glädje att Matrepubliken har uppdaterat sin Göteborgsguide. Sparar ner i Evernote direkt.

Jag var hyfsat nöjd med mina hjortroncupcakes, men de här från Flickan & Kakorna är helt magiskt fina.