Från och med idag kan du ladda ner Bloggreceptboken alldeles gratis

För ett par månader sen kom Anton Malmberg, som till vardags driver köksredskapsbutiken Lykka.se och bloggen Matlykka.se, till mig med en fråga om jag ville vara med i en receptbok skapad av matbloggare. Det var så klart hedrande som bara den eftersom flera av de som redan hade tackat ja var de jag håller allra högst på min alldeles egna ranking.

Grundtanken var att samla ett recept var, sätta ihop det fint och sen ge ut som en gratis PDF-bok. Kan det bli bättre? Självklart hakade jag på utan minsta tvekan för i ärlighetens namn blev jag så smickrad av att bli tillfrågad och få hänga i de andras sällskap att jag samtidigt fick årets första riktiga omgång prestationsångest. Mitt bidrag fick efter en del eftertanke bli en Kladdkaka med chokladganache, toppad med havssalt och lavendel.

Nu när vi står här efter att ha gått igenom den för oss inblandade smidigaste processen man kan tänka sig, har vi framför oss ett resultat som vida överskrider mina förväntningar. Fredrik Lundqvist på Who Cut the Cheeze som har satt all text och bilder, har byggt något jag allra helst skulle vilja ha liggandes tjockt inbundet på mitt vardagsrumsbord.

Bland recepten hittas Kinnas blogg – Mormors mat som har gjort en underbar Upside-Down-Cake, Tina från PickiPicki presenterar en Äppelpizza med mascarpone och Maria från Matporr som frestar med Salmalax med picklade grönsaker för att nämna några. Men det finns så oerhört mycket mer, så många fina bilder och så mycket kärlek till det som är gott.

Men vem är jag att bara pladdra på? Gå genast in på Bloggreceptboken.se och ladda hem ditt gratisexemplar.