Jadå, julstöket är har precis fått grönt ljus

Jag har under veckan som gått hunnit med att göra lite vörtbröd och även pepparkakscupcakes med glögg i och ovanpå det ingefärafrosting (recept kommer nästa vecka) men det är först nu som det verkliga julstöket går igång. Idag lade jag ett gram av min hela saffran i en liten burk och täckte med cognac. I morgon ska det göras juliga tryfflar. Sen väntar lussekattsbakande enligt recept från 1941, fudgebakande galore och eventuellt även en pannacotta med glögggelé på toppen.

Tack och lov har andra kommit längre.

Husmorsskolan har svängt ihop vad som verkar vara ett underbart julchai vilket nånstans väckte tanken i mig att jag ska ta och göra en omgång Glühwein så fort första snön kommer.

Louises Spis presenterar juliga petit chouxer vilket kan vara ett trevligt inslag på årets julbord. Jag är inte den som hela tiden tillför nya saker på julbordet och i ärlighetens namn tycker jag inte att man ska modernisera det för mycket, men vad sjutton, något nytt måste man kanske testa i alla fall.

Jag blir inte direkt arg av att se ett gäng maränger leta sig in på vårt julbord och varför inte även en pepparkaksrulltårta?

För övrigt är det recept som det här som får mig att inse att jag måste stoppa korv.

Slutligen en efterrätt till Nyårsafton kanske? Vit chokladparfait med pepparkaka och tranbärsgelé. Ser inte alls dum ut.