Vad ska temat för första kvartalet bli?

Året har knappt börjat och jag har redan lite ångest. Som vanligt finns det alldeles för mycket roligt att göra och för lite tid att göra det på. Att jag samtidigt har lika mycket fokus som en syraknaprande guldfisk gör självklart inte saken bättre.

– Hur har jag inte kunnat göra empanadas tidigare? (förmodligen eftersom jag vet att jag då kommer snöa in mig på det sydamerikanska köket vilket jag verkligen inte har tid för)

– Semmelsäsongen är så gott som över oss och jag har fortfarande inte lyckats få till en bra semla med surdeg. Jag vill ha samma konsistens som jag fick i Susans Ultimate Sourdough men i miniformat. Borde inte vara så svårt va? Jo tjenare… I värsta fall blir det en traditionell jästbulle med mängder av kardemumma i.

– Jag vill köra ett #Twitterbak till den här veckan, men har på tok för mycket jobb.

– Behöver putsa mer på mitt macarons-recept. Funderar även på att köpa en ny kvarn eftersom den jag har gör lite, lite för grova bitar. Det ska vara som ett fint pulver annars blir resultatet därefter.

– Testade mig fram till en awesome hallonmousse med alldeles lagom hållfasthet för att agera fyllning i mini-chokladtårtor. Nu ska jag bara lyckas upprepa proceduren och samtidigt baka tårbottnarna. Tänkte täcka dem med chokladganache och ett gäng färska hallon på toppen. Tid för det? Kan det ta max tre timmar? Tjohoo…

Det blir heller inte lättare av att man hittar fler recept på småkakor som ser ut att ha sin givna plats på fika-buffén eller såna här Snälla Godisbollar.

Några andra recept som slagit mig med samma effekt som en bowlingkägla i en uppåtgående rörelse, passerandes in mellan knäskålarna, är Äppelmustbrässerade oxkinder, Karamelliserade äpplen med mandelmassa och chokladyoghurt och den här ursöta Radiokakan.

Slutligen – den här veckan ska jag lösa gåtan med Det Ultimata Kokta Ägget. Säger bara så här – svag värme, lång tid. Återkommer med mina eventuella framgångar.

Med andra ord – det finns att göra.