Pinterest och jag har blivit bästa vänner

Jag har under flera år använt Delicious för att spara min bokmärken, lagra recept och samla ihop inspiration som jag hittat. Problemet är att det man verkligen vill se när det kommer till mat är foton på det man sparat och Delicious handlar frustrerande mycket om text och beskrivningar.

Under en period gjorde jag tappra försök med Tumblr, men det blev så förbaskat ostrukturerat. Att gå bakåt och leta var inte att tänka på.

In på banan kom då Pinterest. Idag är de den tredje största sociala plattformen och tillströmningen av nya användare har varit minst sagt massiv. Jag tänker inte gå in på alla funktioner och hur man använder det efter det Helen Alfvegren redan skrivit en grymt bra guide. Läs den. Återvänd sen hit.

Det är inga större problem att spendera några timmar på kvällen och formligen översköljas med godsaker. Saknar man inspiration är det åtgärdat på ett par minuter.

Jag har delat upp det jag sparar i ett antal olika kategorier och vill du hitta dem, följa mig eller bara ha ett hyfsat bra ställe att börja på så hittar du mig här.

Det svåra när det kommer till nya sidor är att börja nånstans. Jag tänkte underlätta lite för er och tipsa om några av mina favoriter.

Katy Riddle – Matskribent från London. En massa tips på recept men framför allt en stor board med snygga matfoton och en bra samling med boktips.

The Kitchn – Egentligen ingen person utan en del av TheKitchn.com. Massvis med recept, instruktionspostningar men det som gör dem lite unika är hur mycket de använder möjligheten att låta andra bidra till olika boards. Det innebär att de blir som en samlingsplats när det handlar om exempelvis påsk-mat. Smart och effektivt.

Leah Bergman – Drinkar, pajer och tårtor en masse! Bästa är Sweets med över 450 pins. Även ett antal icke-matrelaterade med fokus på design, mode och inredning.

Sally Kuchar – Jag har ingen aning om vem Sally är, men jag vet att hon samlat på sig nästan 120 recept i sin Recipes I want to try vilket antingen betyder att hon är på väg mot en period med extremt mycket fritid, eller som är fallet för oss andra – hon har svårt att välja. Jag känner redan hur min Things I’m going to try knakar i fogarna efter bara en vecka.

Whole Foods – Ok, det är ingen person eftersom vi nu pratar ett företag och deras närvaro på Pinterest. Men de gör det bra – bygger vidare på sitt varumärke, bjuder in andra att delta och är relevanta.

Hunted Mom – Pizzas – Pizzarecept. Need I say more?