äggulor

Se det här som ett experiment

När man kollar runt på svenska matbloggar, Instagram och olika Facebook-grupper inser man snabbt att det tas en otrolig mängd fantastiska bilder på mat. Titta till exempel på hur mycket fint det samlas under hashtaggen #surdeg på Instagram.

Så jag har funderat lite och det vore kul att köra en återkommande fototävling, låt säga en gång i månaden.

Vad tror ni om följande upplägg:
– Ett nytt tema varje månad – Den här månadens tema får vara ”Sommar och mat”
– Man publicerar bilden på sin blogg och länkar till det här tävlingsinlägget (exempel: Den här bilden är med och tävlar i Månadens matbild på Matgeek [länk till det här inlägget]).
– Tävlar man direkt via Instagram räcker det med att skriva ”Det här inlägget är med och tävlar i Månadens matbild på #Matgeek” så fångar jag upp alla deltagande bilder.
– Skriv en kommentar här med en länk till ditt inlägg.
– När tävlingen är slut (i det här fallet tänkte jag ge er en vecka så vi säger att tävlingen avslutas 1 augusti) drar jag en vinnare som får ett pris. Eftersom det inte finns några sponsorer (än?) blir det inte direkt resor till Bahamas, men jag samlar vinnaren och flera andra deltagare i ett inlägg samt att jag alltid har någon form av pris till vinnaren. Den här månaden får förstapristagaren boken Frantzén/Lindeberg. En bok så fantastisk att den måste finnas i var mans hem.

Om upplägget funkar så blir det här en återkommande tävling och jag vill därför gärna ha er feedback på hur man kan putsa på upplägget så den blir så bra som möjligt.
Jag vill ha förslag på bra kommande ämnen, hur man ska kunna delta på andra sätt än de jag listat ovan och om det är några speciella priser jag borde tänka på.

Inser att jag skulle behöva en bild som passar till det här inlägget, ungefär som den jag använder till Veckans Länkkärlek. Om det är någon som känner sig manad skulle jag vara evigt tacksam.

Slutligen – jag vill inte ha studiotagna proffsbilder, jag vill att alla är med. Är du nöjd och det ser gott ut kommer jag också att vara nöjd!

Tillägg: Fick frågan om hur vinnaren dras. Mitt förslag är att jag väljer ut de 5 st som jag själv känner bäst matchar temat och sen låter medlemmarna på Matgeeks Facebook-sida rösta. Funkar det för er?