Andre Clouet 2007

André Clouet förgyller min helg

Eftersom det är den 1 september idag innebär det lanseringsdag på Systembolaget för små och oftast exklusiva partier. Den här gången finns det med en champagne som får mig att vara beredd att släppa Den Stora Lördagsfrukosten och bege mig mot ett av två butiker som har fått in några flaskor för att med näbbar och klor komma över så många jag kan.

Vi pratar André Clouet Brut Millésimé (varunr 95277) från grand cru-byn Bouzy som för i det här sammanhanget ynka 349 kr blir din att bära hem. Bk Wine lyfter fram den som ett givet köp, Dagens Industri pekar på exakt hur prisvärd den är och jag tror inte det är många som ifrågasätter något av det.

Jag älskar det faktum att Jean-François Clouet som driver huset inte gör som grannarna och säljer områdets extremt eftertraktade druvor till de stora husen, utan vågar göra sitt egen champagne och samtidigt prissätta den ytterst modest.

De flesta butikerna har fått in 12 flaskor var bortsett från vinkällarna som har betydligt fler. Bor man i en stad som inte fått in några kan man som vanligt beställa hem med start kl 10.00 idag utan någon som helst kostnad.

Med det sagt – start your engines!