Dags att ladda för äppelfrossa

Det har varit en aningen skum vecka eftersom jag trodde det skulle markera inledningen på Den Stora Äppelfrossan men istället blev det halloncupcakes till en konsultbyrå vi använder, konferens med jobbet och avslutades med en crêpes-orgie tidigare idag. Mitt i allt det var det en ostprovning med Arla som var lite av en skräll eftersom de tack vare rätt temperering fick helt vardagliga hårdostar att framstå som gourmetbitar. Något av en chock, om än en trevlig sådan.

Jag och PickiPicki spelade in det första riktiga avsnittet av vår podcast (lyssna här). Eftersom temat i avsnittet var nypon passade jag på att baka surdegsbröd med nypon i vilket helt klart gav mersmak. Något annat som definitivt kommer bli lite av stående gucka här hemma är tapenade som man svänger ihop nästan skamligt enkelt.

Hefe und Mehr är en av ett gäng engelska bloggar som jag följer och när man gör något så smarrigt som Greta Garbo-snittar måste det så klart uppmärksammas!

Det är nästan provocerande att få en massa godsaker kastade i ansiktet så här på söndagkvällen när man precis börjar luta sig tillbaka i soffan och rensa sista eländet ur mailboxen innan veckan drar igång igen. Jag vet inte om jag ska skälla på Made By Mary när hon lägger upp Vanilj- och vinkokta päron med vaniljsemifreddo men jag antar att jag får lägga besinning på mig själv och mina hysteriska craving och istället bokmärka för framtida användning.

Danielle från Heavenly Cupcake lär få pris för veckans mesta over-the-top-tårta med sin Chocolate Brownie Cheesecake Cake. Japp, det där var en kräftskiva jag gärna hade varit bjuden på.

Ulrika Ekblom och Liselotte Forslin har i dagarna kommit ut med en ny bok – Kombinera Mat och Vin. Inte tittat i den, men det skulle förvåna mig mycket om den inte är minst lika högkvalitativ som deras tidigare verk.

Ylva Porsklev bjuder till middag med Köttbullar i tomatsås som är precis som de ska vara. Ett riktigt bra recept på en perfekt rätt till middag och matlådor.

Jag tillhör den typen av konsument som stör mig på att butikerna ytterst sällan skriver ut vilken sort det är av olika frukter eller grönsaker. När det gäller jordgubbar finns det vissa sorter jag verkligen föredrar, framför allt så här på hösten när de sena sorterna antingen är ruskigt bra eller ganska trista. Malwina är som en bit guld och känns direkt igen, men övriga är jag inte lika säker på och det är väl då själva tusan att man inte kan se på förpackningen vilken sort det är. När det kommer till potatis tycker vi det är en självklarhet och om vi som Salt & Peppar inte hittar vilken sort det är på äpplena i butiken slår vi bakut, men gäller det apelsiner, jordgubbar, hallon med flera är det som att vi inte fattar att det finns en uppsjö sorter. Man kan inte annat än hoppas på en förändring.

Måste tipsa om Hovkonditorn som haft en hallon-vecka med ett gäng olika trevliga recept. Lika frestande som vanligt!

Avslutar med veckans plommonrecept – Plommonpaj med ingefära från Kanel och vanilj.