Varm choklad recept

Ska vi prata varm choklad en stund?

Tror jag sagt det förut, men jag säger det igen – det är inget direkt fel med O’boy när man sitter i solgropen en påskvecka i Sälen, insmetad med trutvalla och känner lukten av bratwurst från grillen lite längre upp i backen. Det är gott och det är varmt.

Men, med det sagt, det går att dricka godare choklad. För att tro att O’boy är samma sak som god varm choklad är kanske en av våra allra värsta missuppfattningar. Det är nämligen så att den vanliga sorten innehåller bara 18% kakao och då kan man lätt räkna ut att resten är socker och lite smakämnen.

Så vad gör man då för att få njuta en riktigt god kopp coco? Som är lite vuxnare i smaken, verkligen doftar av murrig kakao men ändå funkar för en yngre publik (läs: kräsna småbarn)? Som faktiskt innehåller choklad?

Jo, man gör den här. Sen tar man en kopp, låser ute sig själv på verandan med en stor filt runt sig och hör havets vågor slå in mot klipporna på stranden i höstrusket. Om man bor på Gotland så klart. Det får bli nästa projekt.


Varm choklad

Tid: 10 minuter när du fått lite rutin på det

  1. Hetta upp mjölken i en kastrull.
  2. Lägg choklad, strösocker och kardemumma i en kopp.
  3. Vispa grädden.
  4. Precis innan mjölken börjar koka tar man av den från plattan och häller i koppen. Rör tills att löst sig.
  5. Klicka över lite vispgrädde och dofta över (alltså, det uttrycket…) en aning kanel.
  6. Drick.