Länkkärlek

Ny vecka, nya länkar

Kul att se att fler och fler följer mitt exempel och tar bort sina recept från HittaRecept. Blev så himla glad av att se The Chocolate Box tipsa sina läsare om min text. Up and coming With a little bit of sugar förser Borås-trakten med godsaker och tipsar även hon om kampanjen (extra roligt att  Vilka fler är ni som tagit bort era recept från portalen? Tipsa mig så ska jag ge er ännu mera länkkärlek!

Idag är det årets sista dryckesauktion på Stadsauktion.se. Personligen hittar jag inte mina favoriter i sortimentet den här gången (handlade också likt en tokig hamster , men för den som siktar på att lägga bud har Champagne och mat skrivit ihop ett bra inlägg med vilka fynd det finns och vilka överprisade utrop man ska passa sig för.

Allrecipes är en helt OK receptsökmotor från det stora landet på andra sidan Atlanten. Fick för mig att kolla vad de allra populäraste recepten var och fastnade för det här så typiskt amerikanska Clone of a Cinnabon. Minns första gången jag var i Las Vegas och smakade det kanelspäckade bull-liknande bakverket öst med glasyr. Vulgärt gott och som sagt – så sjukt amerikanskt. Läge att göra en laddning hemma.

Julen genomsyrar nästan alla inlägg just nu. Det mesta går att få i smaker som ljuder av klockor och klapprandet av renhovar på taket. Pepparkaksdrömmar var en ny sak för mig. Så klart att det var Heavenly Cupcake som stod för lite tankearbete.

I söndags firades National Pastry Day i USA, eller i alla fall i Los Angeles. En av mina absoluta favoritbloggar åkte ut och åt sig igenom en del av utbudet. Avundsjuk är bara förnamnet. När får vi något liknande i Sverige?

Anna från Grythyttan fortsätter leverera smått bisarrt bra recept. Vad sägs om de här revbensspjällen med svart vinbär och sweet chili? För mig är det ett krav med spjäll på julbordet och de ska inte vara rökiga (för det är de nämligen resten av året). Jag har begåvats med en svärfar som gör spjäll som en sann amerikan (mycket på grund av att han är amerikan så klart…) varje juldag och att ens försöka konkurrera med honom vore på gränsen till dumdristigt. Därför försöker jag göra något som är typiskt skandinaviskt eller kanske asiatiskt och med det sagt är Annas recept som klippt och skuret för mig. Åker direkt in bland favoriterna.

Av alla tokiga julbak kanske det här tar priset – Saffransdoughnuts. Och med tokiga menar jag så klart tokigt goda och inget annat. För doughnuts är lite som att ta en tugga av ett vackert moln samtidigt som jag tror att jag nån gång drog parallellen mellan saffran och någon dödssynd. Tillsammans måste det vara som en mindre orkan av smaklycka.

Le Parfait har för övrigt ett väldigt trevligt glöggrecept om man inte varit smart och satt en garderobsglögg.

Måndag igen. Nu kör vi!