Lemonad citron recept

En smak av sommaren som står runt hörnet

Jag vet, det är bara de första vårdofterna som börjat spridas runt oss och sommarvärmen är ännu långt borta, men jag vill ändå dricka något som ger mig hopp om att det blir bättre.

En iskall lemonad passar allra bäst när solens strålar hotar att koka min hjärna, men missa inte att göra en omgång redan nu eftersom det får själen att skratta lite.

Eftersom jag precis arbetat mig igenom ett mindre berg med citrusfrukter har jag också försökt göra sånt som inte bara betyder att det minskar med en frukt eller två utan något som gör att det försvinner några kilon.

Ekologiska citroner är det som gäller och innan man pressar dem ser man till att hyvla av det yttersta av skalen och det som inte används till lemonaden fryser man in eller marinerar en bit kyckling i.


Citronlemonad

Tid: En halvtimme

  1. Koka en TPT-sockerlag (står för tant pour tant och betyder lika mycket av båda). Jag tog en liter vatten och en liter socker.
  2. Låt koka upp så allt sockret löser sig.
  3. Hyvla av det yttersta skalet och pressa sen citronerna. Mät upp mängden saft.
  4. Häll saften i en burk och lägg i några skaldelar. Tillsätt dubbelt så mycket sockerlag som citronsaft, sätt på locket och ställ kallt.
  5. Kan drickas direkt men helst låter man den stå och dra en dag eller två. Blanda med lämplig mängd vatten tills du får den lagom stark och servera gärna med en stor bit is i.