Smoothie spenat ananas recept

För den där riktiga skjutsen på morgonen

Smoothies spelar ibland en avgörande roll för mitt välbefinnande. Klassikern är lite frysta hallon, några jordgubbar, naturell yoghurt, en skvätt juice, nån banan och lite honung rätt ner i blendern och sen är den morgonen räddad.

Men när det vankas vår träder jag helt traditionsenligt in i några veckors försök att återställa kroppen efter vinterns mörker och innan godsaker av olika slag skjuter upp ur rabatterna får man helt enkelt göra det bästa av situationen.

Egentligen är jag lite skeptisk till för mycket grönsaker i en dryck som intas på morgonen (varför vet jag inte, men antar att jag är lite gammalmodig). Den här är dock balanserad så att den känns som en känslig kyss av vitaminer och energi, utan att bli för hurtfrisk.

Vill man ha den lite rivig passar en liten bit ingefära alldeles utmärkt och har man jordgubbar kvar i frysen är de heller inte fel. Kan även tänka mig en gnutta lime för friskhetens skull.

Men varför krångla till det när det här är alldeles perfekt för en trevlig start på dagen.


Smoothie med spenat och ananas

Tid: 5 minuter
Mängd: 2 portioner

  1. Lägg allt i en mixer och kör till önskad konsistens, eller mixa med en stavmixer.