Nässlor

Man ska inte slänga det som är gott

Jag vet precis hur det låter – äta ogräs – som en blandning mellan en hippies dröm om självhushåll och den där skäggiga hipstern som inte riktigt hade koll på avgränsningarna och började leva eremitliv på sin kolonilott.

Men faktum är att det som vi ofta ser som ogräs är oerhört gott, framför allt nu på våren. Så därför ägnar vi ett avsnitt av podcasten till att prata nässlor, kirskål, älgört och andra goda skott och groddar.

Plus att vi testar jämtländsk återhämtningsdryck med vassle och hallon/blåbär, svenska tomater från Viken, en massa olika krassesorter och årets första gotländska sparris.

Picki, Matgeek och Poden hittar du som vanligt på iTunes men för de som föredrar en annan sorts podspelare går det även att prenumerera på den här feeden.