Jordgubbar rund

 

Måndag – schmåndag

Jag tänkte att eftersom det är måndag och ett antal personer nu tvingas ställa flip-flopsen på hyllan och med en djup suck lägga undan den där pocketen de tummat sig igenom under några stillsamma stunder i hängmattan måste vi ha en liten extra dos glädje.

Vi pratar inte en långsiktig dos (behöver du det så köp dig en hundvalp på väg hem från jobbet och chocka/överraska de där hemma) utan en injektion rätt in i hjärtat i stil med den Nicholas Cage får precis innan han klarar att göra det här. Bästa sättet att göra det och fortfarande kunna sitta kvar vid datorn och ta tag i jobb-mailen som legat och mognat sedan du aktiverade ditt auto-svar? Shopping.

Här följer nu en kompromisslös kärleksförklaring till ett antal ställen på nätet, både med och utan möjlighet att handla.

Det är ställen vars produkter jag själv älskar eller siter jag ofta besöker själv. Det är här jag lägger mina surt förvärvade pengar eller timmar av tid på att läsa och roas. Missa inte tips på bra köksbutiker från början av månaden.

Köp en liter jordgubbar och ät upp på jobbet.

FogliaOlivoljor direktimporterade från Italien. Små leverantörer som verkligen valts med omsorg. Det blir sällan bara en flaska man beställer och åtgången är minst sagt strykande. Extra roligt att Lotta som driver butiken är en eldsjäl av sällan skådat mått.

Ugglan och EggenKanske världens snyggaste skärblock som skapar ett vansinnigt ha-begär. Knivarna som de gör själva från grunden är som små konstverk och vill man gå helt bananas gör de även möbler på beställning. Så blir det när ett snickeri bestämmer sig för att ge matnördar en ny drog.

Professional SecretsSvensk matsida med avsikten att skapa en community för matintresserade, där matnördar blandas professionella. Trivsam stämning och allt fler som hittar dit. Att undertecknad gästbloggar får ses som en…ehrm…bonus.

Reddit/r/AskCulinary: Har du några frågor kring matlagning som är av det lite mer internationella svaret? Då är det här platsen för dig.

So Good #10: Söders Gourmet har fått in senaste numret av världens bästa dessertmagasin. Köp.

En hungrig fransmanI tre dagar till kan du se fjärde avsnittet av Raymond Blancs ytterst mysiga serie när han återvänder till Frankrike. Spill upp en kopp kaffe, lägg upp fötterna på skrivbordet och spendera en stund i lugn och ro.

Två hungriga italienareÄven om de börjar bli lite väl allt var så mycket bättre förr är det fortfarande väl spenderad tid att hänga med Antonio och Gennaro.

Ser ni – måndagen blev genast mycket trevligare!