Test kaffemaskin Electrolux Espria rund

Klarar den att leverera gott kaffe?

Jag är som de flesta – på morgonen vill jag ha en kopp god kaffe. Det är inte så att jag är petig eller svår, det räcker med att det smakar bra.

Vi skiftar ofta mellan brygg, pod och presskaffe för att hålla smaklökarna alerta. Alla sätt har sin charm. Men frågan är om inte pod är det som är enklast när man så här med annalkande höst och allt mörkare morgnar med tunga ögonlock ger sig ut i köket för att smått desperat få sig en kopp nybryggt.

För säga vad man vill om charmen med hantverksmässigt kaffe, är smaken bra vinner podkaffets smidighet alla dar i veckan.

Men sen var det det där med vilken maskin som levererar ett riktigt gott kaffe, för det är lite av en djungel där ute.

Jag fick i uppdrag av Electrolux att göra ett ordentligt test av deras senaste maskin – Electrolux Espria  och därmed har det druckits en hel del kaffe de senaste dagarna.

Det blev en liten film med om maskinen:
[youtube:youtube.com/watch?v=z8j38p8SxV0]

Jag gillar att den är så smidig! Det är ingen vräkig pjäs som tar upp halva diskbänken och konkurrerar ut brödrosten om det hett åtråvärda utrymmet. Den ser lite lagom mystisk ut men är verkligen vänlig när man startar upp den.

Vattentanken rymmer cirka 9 dl och är till skillnad från många andra riktigt lätt att diska ur. Inga trånga utrymmen som diskborsten inte kommer åt och enkel att bara peta ner i diskmaskinen. Har haft alldeles för många bataljer med andra märkens vattentankar för att inte tycka det är en av de mest väsentliga detaljerna i långa loppet.

Själva kaffet kommer från Lavazza och finns i 8 olika smaker varav en är koffeinfri. Det är också här som den riktiga styrkan ligger för kaffet är oerhört gott. Jag är alldeles för outbildad på ämnet för att kunna uttrycka mig med fina ord, men det är ett djup i smaken som jag upplever som sällsynt. Den ligger kvar så där behagligt i munnen efter första klunken och är allt annat än kärv. Det enda jag kan anmärka lite, lite på är att själva podsen känns lite billiga rent utseendemässigt.

Maskinen kostar under tusenlappen och går bland annat att köpa härPodsen hittar man i alla Electrolux Home-butiker, på ICA Maxi eller så beställer man dem på nätet.

Sammanfattningsvis tycker jag det är en grymt bra maskin för en förhållandevis billig peng. Huvudskälet är så klart att kaffet blir rackarns gott.

Vill du vinna en egen?
Saken är nämligen den att jag lyckades få loss en vit maskin som en lycklig läsare får lägga vantarna på. Själva tävlingen går till så här:
– Vilket är ditt godaste tillbehör till en kopp kaffe? Skriv ditt förslag som en kommentar här nedan.
Tävlingen pågår till 4 september kl 23.59. Jag väljer ut det förslag som jag tycker verkar godast (men det måste absolut inte vara komplicerat eller något recept, bara skriv fritt ur hjärtat).
Vinnaren meddelas personligen och här på bloggen.