• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Jakten på perfekta pommes frites

april 17, 2015 by Johan Hedberg 1 Comment

Vad vore livet utan goda pommes?

Det finns en del essentiella saker här i livet som man liksom inte skulle klara sig utan. En saftig hamburgare med pommes frites till är definitivt en sån sak. Att peta in de där frasiga stickorna med tydlig smak av potatis och en sälta som liksom kittlar tungan är en fröjd. Dippa några i en god sås, med lite syra som balanserar upp övriga smaker.

Jag har tidigare skrivit om hur jag tycker att man gör riktigt bra pommes frites men vad vet väl egentligen jag?

Det finns ett par killar som dels gjort sig kända för att ha ätit sig igenom så mycket av världens hamburgarutbud att de har ett instagramkonto bara för bilder på burgarna (@burgerspotting). Jag pratar så klart om Max VD Richard Bergfors och deras chefskock Jonas Mårtensson. Om nån har koll på vad som krävs för att göra magiska pommes frites så lär det ju vara dem.

När Max för ganska exakt ett år sen slutade göra pommes frites och istället lanserade sina Crispy Fries fick vi stifta närmare bekantskap med Jonas i en film som fick en hel del spridning. När jag såg den började jag inse exakt hur mycket de brinner för sina fries. Här pratar vi ju riktiga praktnördar.

Sagt och gjort, jag stämde träff med dem i deras provkök och tog med mig en kamera. Var det nånstans jakten på den perfekta pommes fritesen skulle börja så var det hos dem.

Jag älskar hur de blir så engagerade att de börjar prata i munnen på varandra när de minns tillbaka hur de i New York fick vad de anser fram tills dess var de bästa pommes frites de någonsin testat. Det är som att prata champagne med en sommelier.

Det känns som att jag kommer använda fritösen en hel del i helgen.

Disclaimer: Filmen är producerad med ekonomiskt bidrag av Max, men hade jag inte själv redan varit smått förälskad i deras mat så skulle jag inte gjort filmen. 

Filed Under: Nörderier Tagged With: intervju, max, pommes frites, youtube

Previous Post: « Glaserade fläskkotletter med matvetesallad och fetaostkräm
Next Post: Glass med brynt smör »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme