Vad vore livet utan goda pommes?

Det finns en del essentiella saker här i livet som man liksom inte skulle klara sig utan. En saftig hamburgare med pommes frites till är definitivt en sån sak. Att peta in de där frasiga stickorna med tydlig smak av potatis och en sälta som liksom kittlar tungan är en fröjd. Dippa några i en god sås, med lite syra som balanserar upp övriga smaker.

Jag har tidigare skrivit om hur jag tycker att man gör riktigt bra pommes frites men vad vet väl egentligen jag?

Det finns ett par killar som dels gjort sig kända för att ha ätit sig igenom så mycket av världens hamburgarutbud att de har ett instagramkonto bara för bilder på burgarna (@burgerspotting). Jag pratar så klart om Max VD Richard Bergfors och deras chefskock Jonas Mårtensson. Om nån har koll på vad som krävs för att göra magiska pommes frites så lär det ju vara dem.

När Max för ganska exakt ett år sen slutade göra pommes frites och istället lanserade sina Crispy Fries fick vi stifta närmare bekantskap med Jonas i en film som fick en hel del spridning. När jag såg den började jag inse exakt hur mycket de brinner för sina fries. Här pratar vi ju riktiga praktnördar.

Sagt och gjort, jag stämde träff med dem i deras provkök och tog med mig en kamera. Var det nånstans jakten på den perfekta pommes fritesen skulle börja så var det hos dem.

Jag älskar hur de blir så engagerade att de börjar prata i munnen på varandra när de minns tillbaka hur de i New York fick vad de anser fram tills dess var de bästa pommes frites de någonsin testat. Det är som att prata champagne med en sommelier.

Det känns som att jag kommer använda fritösen en hel del i helgen.

Disclaimer: Filmen är producerad med ekonomiskt bidrag av Max, men hade jag inte själv redan varit smått förälskad i deras mat så skulle jag inte gjort filmen.