• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Matgeek
  • Smör – Kärna, bryna, baka
  • Mått- och viktomvandling
  • Länkarkiv
  • Kontakt
  • Om Matgeek.se

Test av färdig bearnaisesås

januari 6, 2016 by Johan Hedberg 6 Comments

Går det att hitta någon ens i närheten av den hemgjorda? 

Svaret på den frågan är så klart Nej. Det går inte eftersom det av kostnads- och praktiska skäl inte finns någon färdig bea som innehåller äggulor och smör.

Men ibland så nöjer man sig med det näst bästa alternativet. Framför allt om tiden är knapp och tålamodet på gränsen till havererat. När man accepterar sitt öde som vanlig dödlig och på väg hem från dagis inser att om den där biffen ska komma på bordet i dräglig tid, innan ungarna helt tappat det, så får man ta till ett par halvfabrikat.

Då ska man inte skämmas över att man tvingas köpa en sås. Kompensera det genom att när helgens lugn infinner sig slå din egen bea. Som kompensation och för att visa världen att du kan.

Det är för övrigt inte svårt att göra sin egen bearnaisesås. Det handlar mestadels om att inte göra den skarpt första gången. Det är inte läge att testa tio minuter innan svärföräldrarna står i entrén och längtar efter den där utlovade gourmentmiddagen som din respektive skrutit om för att få dig att framstå som så perfekt som de kräver att du är. Då ska du vara lika säker på att slå den som du är på plocka ihop din AK4:a i mörker med fänrikens andhämtning ett par centimeter från ditt öra.

Därför ska du öva. Öva och åter öva. Du ska göra varje steg i processen om och om igen. Du ska smaka av den hela tiden och du ska noga memorera vad som går fel och vad du kan göra för att undvika det. Det är då du förtjänar ditt svarta bälte.

Så här gör jag min bearnaisesås:

Men, om man då väljer alternativet att köpa en färdig, vilken ska man välja?
Jag har testat ett antal olika varianter som jag köpte i vanliga matvarubutiker. Det finns en uppsjö kvar som jag ska ta med i nästa del som kommer inom kort.

Men ett varningens finger är dock på sin plats – har man väl börjat göra sin egen bea är det svårt att acceptera de köpta varianterna.

Filed Under: Matgeek testar, Såser Tagged With: bearnaisesås, recept

Previous Post: « 10 realistiska tips för sundare 2016
Next Post: Att laga lax sous vide »

Primary Sidebar

Matgeek

Matgeek

Nyhetsbrev

Gamla inlägg

  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • april 2021
  • december 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • januari 2016
  • november 2015
  • september 2015
  • augusti 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • maj 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februari 2015
  • januari 2015
  • december 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • augusti 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • maj 2014
  • april 2014
  • mars 2014
  • februari 2014
  • januari 2014
  • december 2013
  • november 2013
  • oktober 2013
  • september 2013
  • augusti 2013
  • juli 2013
  • juni 2013
  • maj 2013
  • april 2013
  • mars 2013
  • februari 2013
  • januari 2013
  • december 2012
  • november 2012
  • oktober 2012
  • september 2012
  • augusti 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • maj 2012
  • april 2012
  • mars 2012
  • februari 2012
  • januari 2012
  • december 2011
  • november 2011
  • oktober 2011
  • september 2011
  • augusti 2011
  • juli 2011
  • juni 2011
  • april 2011
  • mars 2011
  • februari 2011
  • januari 2011
  • oktober 2010
  • september 2010
  • maj 2010
  • mars 2010
  • februari 2010
  • januari 2010
  • december 2009
  • november 2009
  • oktober 2009
  • september 2009
  • augusti 2009
  • juli 2009
  • juni 2009
  • maj 2009
  • april 2009

Copyright © 2023 Matgeek on the Foodie Pro Theme