klarvildjast


Nu ska vi se om det är något tryck i den


För en 10 dagar sen drog jag igång min vildjäst som sen dess fått stå och puttra på en hylla i köket.
När jag lyfte på plasten som jag täckte den med igår kväll luktade det lite vinfabrik – friskt, lite likör och väldigt bubbligt. Klar med andra ord.


jastbubblor


Kikar man riktigt nära ser man hur det bubblar om varje aprikos och russin.


Samtidigt gjorde jag ett test att skapa vildjäst med hjälp av tranbär som man kan se till vänster på bilden högst upp. Den har inte visat minsta livstecken trots att bären så klart är osvavlade och jag har behandlat den lika varsamt som aprikos/russin-vildjästen.


vildjasttest


Kunde inte låta bli utan gjorde ett test för att se om det var nån drag i den. Det var det. Dubblade storleken på 7-8 timmar. Helt ok. Ska baka något gott på den.