Recipes, Food Photos & Discussion at Nibbledish-1
Jon Anthony Yongfook Cockle, mer känd bara som Yongfook var inte bara duktig på webbutveckling, han hade även ett brinnande intresse för mat. Det kunde bara sluta på ett sätt – han var tvungen att starta en matsite.
Men han inte ville vara den enda som bidrog till innehållet. Han insåg att hans intresse delades av oräkneliga andra som även var duktiga på att fota och skriva om hur de skapade sina kulinariska mästerverk.

511617286_1343e3b00c

Våren 2007 startade han Open Source Food. Här kunde vem som helst ladda upp sina recept, tagga dem på lämpligt sätt, lägga till bilder och sen låta communityn tycka till om kvalitén på anrättningen.
Det här är och var inte speciellt unikt, men det som utmärkte Yongfook var att han dels hade oerhörda sociala skillpoints och tidigt lyckades få medlemmarna engagerade.
Han byggde även in en funktion som gjorde att de som hade fått ett visst antal röstningspoäng fick en PRO-flagga. Självklart attraktivt och något som såg till att kvaliteten på recepten höll en hög standard.

2008 hamnade Open Source Food på Times lista över världens 50 bästa webbplatser samtidigt som trafiken sköt i höjden.

Februari 2009 sålde Yongfook hela klabbet till Tsavo Media för en okänd summa pengar. Samtidigt döptes siten om till Nibbledish och genomgick en viss utseendeändring.


Recipes, Food Photos & Discussion at Nibbledish

Skälet till att jag är så fast för Nibbledish är att det är precis allt jag behöver – varken mer eller mindre.
– Man kan rösta på recept man gillar.
– Varje recept har egna kommentarer som författaren nästan alltid bevakar och dyker det då upp frågor brukar han/hon snabbt vägleda (som till exempel här).
– En positiv attityd. Det finns inga hard feelings, inga elitistiska grupperingar som trycker ner nybörjare och det finns tack och lov inga besserwissrar.
– Allt är Creative Commons. Allt kan återanvändas. Allt får delas. I love it!
– Om en vanlig receptsida får det att vattnas i munnen på mig så mer eller mindre tvingar Nibbledish mig hem och direkt till köket så fort jag slösurfar lite på sidan.

YongFook har flera gånger pratat om kopplingen mellan en god middag och möjligheterna att få liggas lite. I en intervju 2008 redde han ut prioriteringsordningen en gång för alla.

Have you ever considered having the sex before cooking?
Yes, sometimes it is appropriate to get the sex out of the way before focusing on the real issue: what to eat for dinner.

Bland konkurrenterna märks Epicurious, MyRecipes och det enorma matforumet på Chowhound.