Sista veckan innan semestern bjöd på mängder av bra läsning.
Här är några av godbitarna.

Trött på att skala ägg? Här är bästa tricket på länge: Blås ut det ur skalet.

Ida på Kreativity kom på hur man gör världens godaste blåbärspajsmilkshake. Löjligt enkelt och förmodligen absurdt gott.

Hittade samlingen BloggarOmMat och skickade in Matgeek till dem. Gänget bakom är även ansvariga för Lykka.se och Anton som är en av grundarna driver bloggen Matlykka.se där jag tidigare skrev gästinlägget Jag – en köksredskapsfetischist.

Jag har tonvis med älg hemma. Seriöst, det må låta som en överdrift, men samma sak händer varje år: Direkt efter jakten tänker jag Dumt om det tog slut redan innan nyår och så ransonerar man. Nu är det bara tre månader kvar till årets jakt och i mammas frysbox finns det säkert runt 30 kg bara från 2010. Läge att förnya sig lite med andra ord och Matbitens Äggröra med gräddstekt lever funkar troligtvis grymt bra även med lever från älgkalv. Även Tinaz Älgskav bolognese finns med på listan över recept att testa innan andra veckan i oktober.

Om tolv timmar sitter jag i bilen på väg till Sälen. En vecka i totalt lugn med hunden som enda sällskap innebär massor av bakning och test av nya recept. Förutom dagsetapper ut på fjällen vill säga. När det är dags för det sistnämnda packar jag alltid ner lite frystorkat för reserv (tillsammans med flares och mängder med annat utifall att) men jag lyckas sällan tänka till ordentligt innan och istället laga lite god mat på fjället. Den här gången blir det annorlunda, mycket tack vare LottaEn kaka i ugnen som satt samman Mattips till fjällvandrare.

Stör mig allt mer på bloggar som den här där hälften av inläggen är köpta. Jag vet att jag som PR-konsult har en insikt i branschen och kan utläsa lättare än andra när något material inte direkt är spontant påkommet, men problemet är att här kan vem som helst se det. Det är nästan så att jag funderar på om det inte är en SEO-blogg egentligen. Annonsmärk inläggen och det är OK, som det är nu finns det ingen som helst trovärdighet i det jag läser.

Med det sagt – trevlig vecka på er alla!