Hur mycket jag än gör kan det aldrig bli nog

Kollegan, som har några äppelträd i sin trädgård, måste ha gjort något rätt i år eftersom grenarna var helt fulla med stora äpplen. Jag önskar att jag hade koll på vilka sorter det är, men han har lovat att kolla upp saken och återkomma. Det spelar inte så stor roll när det mesta skulle bli ett gott äppelmos och mängder av äppelringar att ha med på älgjakten.

Men, och jag säger men, jag behöver min dos av äppeldricka för att klara vintern. Det här är en så himla enkel metod att få en söt eller syrlig dryck, med så mycket tryck i smaken att det liksom sjunger till i munnen när man dricker den. Gärna riktigt kall.

Äppeldricka
Tid (inkl väntan): 3 dagar 

  1. Lös citronsyran i lite av vattnet.
  2. Skiva äpplena och lägg i en hink. Jag föredrar en stor metallhink som vi alltid har använt till den här drickan, men jag tror inte man märker någon kvalitetsskillnad direkt om man använder en plasthink. Det viktiga är att den är stor.
  3. Täck äpplena med vatten och lägg över en tung tallrik så att de hålls ner. Täck hinken med plastfolie och ställ kallt.
  4. Det räcker med två dygn, men jag tycker det blir allra bäst om man inte stressar och låter dem stå ett extra dygn.
  5. Sila drycken och rör i så mycket socker som du tycker passar. 600 g ger en syrlig dryck men full av smak. Blanda även ut natriumbensoatet i lite av dryck och blanda därefter ner i resten.
  6. Häll upp på flaskor och ställ svalt.
  7. För att kunna ha kvar även under vintern brukar jag fylla pet-flaskor till 2/3 och därefter frysa in dem.