Idag bakar vi julgodis i Upsala Nya Tidning

Förra veckan samlades jag, Tina och Anton i det Röda Köket för att tillsammans med reporter och fotograf från Upsala Nya Tidning laga en massa julgodis.

Fem personer som suktade efter socker och en Leon som tyckte att hans diskreta 75 kilo utan problem kunde trycka nosen mot det mesta som kom i hans väg fick mig att tacka min lyckliga stjärna att jag hade förberett det mesta.

Tina ställde fram ljuvliga pepparkaksmandlar och chokladtryfflar med lingon och rom som var to die for. Anton svängde ihop en saffranspannkaka som slog det mesta jag tidigare ätit av den varan medan jag radade upp tomtecupcakes, saffranskola och mascarponefyllda dadlar.

Att stå i köket är alltid roligt, men med risk för att fortsätta bygga på myten om mig själv som en stor klyscha – det är bra mycket roligare att göra det i goda vänners lag. Inte bara för att man kan svära tillsammans över jordgubbar som halkar av cupcakesen och hjälpas åt att säkra salamiskivor från att bli hundföda utan även för att det finns så många fler byttor att provsmaka ur. Självklart hade jag inte ätit någon middag innan vi samlades vilket ledde till att jag mer eller mindre föråt mig på allt som kom i min väg.

Julgodis är ofta genialt i sin enkelhet och smakerna som ryms i det spektrum av kryddor vi tyvärr nästan bara använder i december är helt magiskt. Jag funderar ärligt talat på att ignorera traditionen och fortsätta med julgodis en bit in på nästa år.

UNT’s artikel hittar man här och ännu fler fina bilder från kvällen hittar man här