Tomtecupcakes till julbordet

Men åh herregud, jag vet, det här är förmodligen bara för mycket. Är jag så sjukt enkelspårig att jag till och med måste envisas med att sätta ett gäng cupcakes på julbordet? Svaret på den frågan är JA. Eller så här – saffranskola och pepparkakor är inte direkt något som chockar längre. De är uppskattade, de går åt och jag äter gärna ett gross av varje innan natten övergår till juldag (har dock lovat att fadäsen 2006 inte ska upprepas i år då jag…ehrm…blev matförgiftad…) men det är inget som man hajar till över och tänker De där var söta.

Då drar man fram ett fat av de här krabaterna och genast blir det lite roligare.

De är sjukt enkla att göra och det mesta kan förberedas dagen innan. Förvara cupcakesen i en låda med lock i rumstemperatur, frostingen i kylen och sätt sen ihop dem på förmiddagen.

Tomtecupcakes

Tid: 1 timme

  1. Följ receptet och gör cupcakesen.
  2. Vispa samman rumstempererad mascarpone och florsocker till en slät smet och ställ in i kylen ett tag så den blir fast och fin.
  3. Skär av toppen på jordgubbarna.
  4. Spritsa frosting på cupcaketoppen men lämna plats i mitten för jordgubben (om man ställer bäret på frostingen så glider det lätt av, stick då en tandpetare genom dem så håller den sig kvar – men glöm inte att berätta det för gästerna så ni slipper överrasknings-blodbad)
  5. Sprita en liten klick på toppen av jordgubben.
  6. Servera gärna med lite iskall glögg.