Hon som fick oss alla att vilja flytta till Öland

Vi fortsätter beta av mina absoluta favoriter bland svenska matbloggare. Tidigare har PickiPicki och Linneas Skafferi fått svara på frågorna.

Bakom Bara En Kaka Till står Helena som från sitt fantastiska hem på Öland delar med sig av allt från resan till Danmark som fick mig att fundera på att kasta om alla mina semesterplaner och styra bilen söderut till en fantastisk gazpacho eller jordgubbscheesecake to die for.
Det jag fastnade för när den åkte in i Google Reader var att det inte bara är en massa recept utan tips på ställen att besöka som matchar min egen smak, må det vara en restaurang, ett hotell eller en butik. För att inte tala om den där Danmarksresan.

Ackompanjerat av fantastiska foton är det en fröjd även för ögat att besöka hennes blogg.

1. Var ska du tillbringa sommaren?
Hemma på Öland. Det känns liksom dumt att åka härifrån. Och så blir det nog någon tur till sommarstugan som ligger utanför Kalmar nere vid vattnet.

2. Vad kommer det lagas mest av kommande månaden?
Det kommer att grillas! Jag älskar grillad majs, och kan glömma bort en hel tallrik med kött och potatis om det bara finns tillgång till majs. Det blir nog några omgångar lavendelglass också, skulle jag tro.

3. Fläder eller rabarber?
Oj vad svårt… jag väljer nog fläder. Kanske för att jag i skrivandets stund är törstig och ett glas flädersaft skulle sitta fint, men mest för att det smakar så mycket svensk sommar.

4. Bästa receptet med fläder/rabarber?
Flädersaft, absolut. Mycket tacksamt att även ha i drinkar!

5. Vad kommer du läsa under sommaren?
Förutom de sedvanliga kokböckerna och mattidningarna kommer jag att läsa böcker i skrivandets konst. På nattduksbordet just nu ligger Stephen Kings bok ”Att skriva” som anses vara en av de bättre inom ämnet.

6. Vad blir nästa favorit hos vanliga konsumenter?
Jag tror på fler styckdetaljer. Gärna lite ovanligare delar, utöver de klassiska filéerna och kotletterna.

7. Vilken är den just nu mest underskattade ingrediensen?
Rökt paprikapulver! Man kommer hur långt som helst på det, jag lovar.

8. Senaste inköpet till köket?
En brödkniv från Global. En hutlöst dyr sådan, men jag motiverar inköpet med att den kommer att hålla hela livet, och jag hoppas ändå bli ganska gammal.

9. Högst på önskelistan står…?
En turkos Kitchen Aid, utan tvekan.

10. Din första röda jordgubbe – hur ska den användas på bästa sätt?
Den bör ätas precis som den är. Bara borsta av jorden lite, och äta den direkt. All annan form av tillagning vore ett helgerån.